El Museu d'Art Contemporani d'Eivissa i la UIB organitzen el cicle de conferències i debats Visions Plurals de l'Art Contemporani

El Museu d'Art Contemporani d'Eivissa (MACE) i la Universitat de les Illes Balears (UIB) han organitzat conjuntament un cicle de conferències i debats amb el títol Visions plurals de l'Art Contemporani, que compta amb el patrocini de la Caixa.

Els objectius són aconseguir que els participants valorin la capacitat d'analitzar el procés creatiu des d'una òptica multidisciplinària, desenvolupin una actitud crítica a partir de nous paràmetres del fenomen artístic, coneguin noves postures de la conservació i difusió de l'obra artística, i com es pot sensibilitzar l'espectador.

Les conferències es desenvoluparan a partir d'una exposició del ponent acompanyada d'imatges fixes o mòbils, així com textos literaris. Estan dirigides a estudiants, mestres, professorat d'art i humanitats, i a persones interessades en l'art.

Les conferències començaran a les 19.30 hores i se celebraran a la sala d'actes de la Seu universitària d'Eivissa i Formentera, al carrer Bes, 9 d'Eivissa.

Les conferències es celebraran els dies següents:

  • Dijous, 23 d'abril: La particularitat de la psicologia de l'art, a càrrec del Sr. Antoni Colom Pons, psicòleg psicometrista.
  • Dijous, 30 d'abril: Màquina-dona i poètica masculina, a càrrec de la Dra. Francesca Lladó Pol, professora del Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts de la UIB.
  • Dijous, 7 de maig: Grup Eivissa 59: la fascinació d'Eivissa, a càrrec de la Sra. Elena Ruiz, directora del Museu d'Art Contemporani d'Eivissa (MACE).
  • Divendres, 15 de maig: La conservació-restauració de béns culturals, a càrrec de la Sra. María Sanz Nájera, tècnica de museus.
  • Divendres, 22 de maig: L'art des de la meva memòria, a càrrec del Sr Juan Cruz, escriptor i periodista.

Data de publicació: 20/04/2009