El LINCC publica els Climate Stripes de les illes Balears, un gràfic molt visual sobre l'escalfament causat pel canvi climàtic

Amb motiu del Dia Mundial per la Reducció de les Emissions de CO2

 

Amb motiu del Dia Mundial per la Reducció de les Emissions de CO2 (també conegut com Dia Mundial de l'Acció enfront de l’Escalfament Terrestre), que es commemora el 28 de gener, els membres del Laboratori Interdisciplinari sobre Canvi Climàtic Agustí Jansà i Daniel Argüeso han elaborat els Climate Stripes per a les illes Balears.

Els Climate Stripes sorgeixen del projecte del científic britànic Ed Hawkins, professor de Ciències Climàtiques a la Universitat de Reading, al Regne Unit. Aquesta iniciativa té com a objectiu mostrar de manera clara el canvi climàtic mitjançant la representació gràfica de la variació de la temperatura durant els darrers 150 anys i, per tant, cerca conscienciar sobre aquest fenomen antropogènic. A la seva pàgina web, Show Your Stripes (‘Mostra les teves barres’), s’hi poden consultar els gràfics de tot el planeta, per continents i també per alguns països, entre els quals, Espanya.

Cada línia representa l’anomalia de la temperatura mitjana d'un any, entre 1901 i 2018, a Espanya. Les línies blaves són els anys en què la temperatura mitjana va ser més baixa que la mitjana del període 1901-2018. Les vermelles indiquen els anys en què la temperatura mitjana d'aquests anys va ser més alta.

Més informació

 

Data de publicació: 28/01/2020