El IV Concurs de Divulgació Científica de la UIB ja té guanyadors

L'article guanyador és «Sembrant salut: el poder de la nutrició perinatal», de Pere Bibiloni Coll, Carme García Ruano, Paula Oliver Vara i Joana Sánchez Roig 

El IV Concurs de Divulgació Científica de la Universitat de les Illes Balears ja té guanyadors. L'article «Sembrant salut: el poder de la nutrició perinatal», de Pere Bibiloni Coll, Carme García Ruano i les professores coautores Paula Oliver i Joana Sánchez, del grup de recerca en Nutrigenòmica, Biomarcadors i Avaluació de Riscos (NuBE), ha estat triat pel jurat d'aquest concurs entre els 12 treballs que optaven al premi de 1.000 euros.

El nom dels guanyadors s'ha donat a conèixer durant l’espectacle de divulgació científica Naukas Palma, 360º de Ciència, que ha tingut lloc el dissabte, 2 de desembre, i que ha reunit més de 500 persones al Palau de Congressos de Palma.

L’article guanyador es pot llegir a través de la plataforma The Conversation, una plataforma digital de notícies i articles d’anàlisi escrits per la comunitat acadèmica i investigadora, adreçada directament a la societat i que fa d’intermediària amb els mitjans de comunicació. També es difondrà a través del web de la Unitat de Divulgació i Cultura Científica de la UIB.

Els articles finalistes han estat els següents:

El concurs

La Universitat de les Illes Balears, a través de la Unitat de Divulgació i Cultura Científica, ha convocat el IV Concurs de Divulgació Científica, adreçat als investigadors de la UIB per a la redacció d’articles de divulgació de l’activitat científica i la recerca que es desenvolupa en aquesta universitat. El concurs pretén estimular l’interès del personal docent i investigador i també dels estudiants per les tasques de divulgació científica, que ha esdevingut una eina estratègica de la societat del coneixement.

El jurat

El jurat l'han integrat els periodistes Pablo Colado, editor de Medicina i Salut de The Conversation; David Oliver, periodista; Enric Culat, de la Unitat de Divulgació i Cultura Científica de la UIB; Maria Bel Pocoví, del Servei de Comunicació de la UIB, i el doctor Víctor Homar, vicerector de Política Científica i Investigació de la UIB.

Amb la col·laboració de la FECYT

Aquesta activitat forma part de la programació anual de la Unitat de Divulgació i Cultura Científica de la UIB, que rep la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) – Ministeri de Ciència i Innovació.

Data de publicació: 04/12/2023