El Govern i la UIB signaran un conveni per fer un seguiment de l'evolució de les zones forestals afectades per incendis

La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca aposta per aplicar el coneixement a la gestió 

El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, s’ha reunit amb el rector de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Llorenç Huguet, i amb el vicerector d’Innovació i Transferència, Jordi Llabrés, per iniciar noves línies de col·laboració entre ambdues institucions.

La Conselleria aposta per la innovació i la recerca i per potenciar la relació amb la UIB. En aquest sentit ambdues parts han acordat signar un conveni de col·laboració, juntament amb la Direcció General d’Innovació, per tal de fer un seguiment de l’evolució de les zones afectades per incendis forestals.

Es tracta d’un projecte que, en menor mesura, es desenvolupa des de fa tres anys a Andratx. Els investigadors dels departaments de Geografia i Biologia de la UIB, coordinats pel doctor Joan Estrany, monitoritzen i informen sobre la resposta de la vegetació i l’evolució de l’erosió i de les actuacions que s’han dut a terme, per tal que el Departament de Gestió Forestal de la Conselleria conegui els resultats de les mesures que s’han pres i si se n’han d’implantar de noves. Per això la Universitat no només duu a terme un treball de camp sinó que també utilitza eines com drons o satèl·lits, amb l’objectiu d’obtenir una informació al més acurada possible.

En vista dels resultats d’aquest seguiment, el conseller Vidal vol donar forma i continuïtat a aquesta col·laboració amb la Universitat i ampliar-la mitjançant un conveni.  

Data de publicació: 23/10/2015