El Govern de les Illes Balears i la UIB commemoren l'Any Badia i Margarit

El catedràtic Gabriel Bibiloni pronunciarà una conferència en què recordarà la figura del lingüista barceloní, doctor honoris causa de la UIB 

Enguany es commemora el centenari del naixement del filòleg i lingüista Antoni M. Badia i Margarit. La Generalitat de Catalunya va incloure aquesta efemèride en el calendari institucional de 2020, i s’afegeixen a la celebració la Direcció General de Política Lingüística, adscrita a la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca del GOIB, i el Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la UIB.

Per aquest motiu, s'ha programat la conferència titulada «Antoni M. Badia i Margarit, una vida al servei de la llengua i del país», a càrrec del professor de la UIB i sociolingüista Gabriel Bibiloni. Serà el dijous 17 de desembre, a les 19 h, i es podrà seguir virtualment a través del canal de YouTube de la Direcció General de Política Lingüística. La presentació de l'acte serà a càrrec de la secretària autonòmica d’Universitat, Recerca i Política Lingüística, Agustina Vilaret.
 
L’objectiu de l’Any Badia i Margarit és posar en relleu, recuperar i divulgar la memòria d'una personalitat que va situar la llengua catalana com a eix principal de la seva vida. Badia i Margarit va dur a terme una gran tasca científica durant més de setanta anys i ha deixat una forta empremta en el patrimoni col·lectiu dels ciutadans dels territoris de parla catalana.

 

Data de publicació: 16/12/2020