El Festival Internacional Mundos Digitales guardona la trajectòria de Juan Montes de Oca, director del Màster MA ISCA

El Festival Internacional d'Animació, Efectes Especials i Videojocs Mundos Digitales ha concedit el premi especial Mundos Digitales 2008 al senyor Juan Montes de Oca per la seva trajectòria en el món de l'animació per ordinador.

El Festival Mundos Digitales és un dels més importants d'Europa en l'àmbit de l'animació i els efectes digitals.

En edicions anteriors han rebut aquest premi personalitats com Mike Milne, director de Framestore, una de les empreses més importants d'animació europees; Paul Debevec, un gran mestre en tècniques d'il·luminació i de la tecnologia HDRI; Chris Landreth, animador canadenc, Oscar 2005 al millor curtmetratge d'animació; Carlos Grangel (un dels millors dissenyadors de personatges del panorama internacional, director de La núvia cadàver de Tim Burton, i altres llargmetratges de Dreamworks como Spirit, El príncep d'Egipte, Madagascar…, i ara Juan Montes de Oca.

El Festival Mundos Digitales destaca de Juan Montes de Oca, professor del Departament de Ciències Matemátiques i Informàtica de la Universitat de les Illes Balears: “és creador i director del Festival Internacional d'Animació ANI.MAR i co-fundador del Màster Europeu d'Animació per Ordinador MA ISCA (UIB). És des de fa més de 20 anys un dels principals referents en l'àmbit de l'animació per ordinador a Espanya. A més de coordinar projectes europeus des de la UIB orientats a l'animació i les noves tecnologies; compta amb un bagatge de supervisió de més de 250 curtmetratges d'animació per ordinador, els quals han obtingut 100 premis internacionales i 652 nominacions en festivals internacionals. Així mateix, compta amb nombrosos premis i reconeixements a la seva trajectòria professional per la seva tasca de formació en l'animació tradicional i per ordinador”.

El lliurament del premi tindrà lloc en el marc de la celebració del Festival Mundos Digitales 2008, el dia 5 de juliol a a Corunya.

Documents relacionats

Data de publicació: 22/04/2008