El CyberCamp-UIB dedica una jornada als reptes de la ciberseguretat en l'àmbit de la salut

La Universitat de les Illes Balears i l’INCIBE organitzen, el matí del 14 de desembre, una jornada dedicada a l’impacte de la intel·ligència artificial i els reptes de la seguretat digital en l’àmbit sanitari.

L’horabaixa tindrà lloc la conferència per a famílies per fomentar la navegació segura a internet, a càrrec d’Adrián Moreno. 

El programa CyberCamp-UIB, de la Universitat de les Illes Balears i l’Institut Nacional de Cibersegurat (INCIBE), ha organitzat la jornada Ciberseguretat i Salut, que tindrà lloc el dijous, 14 de desembre, a la sala d’actes de Son Lledó. L’objectiu d’aquesta jornada és analitzar els reptes que ha d’afrontar el sistema de salut en l’àmbit de la ciberseguretat.

La jornada estarà formada per dues taules rodones i la intervenció de ponents experts en l’àmbit de la transformació digital i la ciberseguretat en l’àmbit sanitari. La primera estarà dedicada a la irrupció de la intel·ligència artificial i la segona, a la ciberseguretat en el sector públic i privat.

La inauguració de la jornada, que tindrà lloc a les 10 hores, tindrà les intervencions del Rector de la UIB, doctor Jaume Carot; el director general del Servei de Salut de les Illes Balears, senyor Javier Ureña, i el Secretari Autonòmic d'Innovació i Societat Digital, senyor Antonio Carmona.

La jornada es dirigeix, especialment, a professionals del sistema de salut, proveïdors tecnològics prestadors de serveis informàtics, investigadors i innovadors en l'àmbit de la salut.

Conferència per a famílies sobre educació digital

En el marc del programa CyberCamp tindrà lloc la conferència «Educació digital: consells i eines per a una navegació segura a la xarxa», que impartirà el senyor Adrián Moreno, periodista expert en ciberseguretat, ciberintel·ligència, comunicació digital, reputació, dret digital i protecció de dades.

La conferència es durà a terme el dijous, 14 de desembre, a les 19 hores, a la Sala de Graus de l’edifici Antoni Maria Alcover i Sureda, al campus universitari.

L’objectiu de la ponència és facilitar que les famílies desenvolupin habilitats essencials per navegar de manera segura i responsable en un món cada vegada més digitalitzat. Al llarg de la xerrada, Adrián Moreno abordarà qüestions fonamentals relacionades amb la presència de menors a internet, i proporcionarà eines valuoses a famílies i educadors per protegir els joves al ciberespai.

Aquestes activitats s’emmarquen en el projecte CyberCamp-UIB, impulsat per l’Institut Nacional de Ciberseguretat d'Espanya (INCIBE) i la Universitat de les Illes Balears, amb el finançament de la Unió Europea – Next Generation EU. 

Data de l'esdeveniment: 14/12/2023

Data de publicació: 13/12/2023