La jornada Cibersegurat i Turisme: Necessitat o prioritat? ha tractat les iniciatives i estratègies de ciberseguretat a les Illes Balears, les experiències en el sector turístic i la ciberseguretat com a estratègia d'una destinació competitiva
La Universitat de les Illes Balears ha organitzat la jornada Ciberseguretat i Turisme: Necessitat o prioritat?, que ha tingut lloc el dimarts, 18 d’abril, a Son Lledó (campus universitari), en la qual s’han tractat les iniciatives i estratègies de ciberseguretat a les Illes Balears, les experiències en el sector turístic i la ciberseguretat com a estratègia d'una destinació competitiva.
Cibersegurat i turisme
Aquesta activitat està dirigida, especialment, a empreses turístiques i a empreses tecnològiques que ofereixen serveis informàtics en el sector turístic. La ciberseguretat és una qüestió important per a qualsevol indústria, i per a les empreses del turisme no tan sols és una excepció sinó que esdevé un nou repte a superar.
La tecnologia canvia la forma en què les empreses interactuen amb els seus clients i com es poden aprofitar les oportunitats que ofereix la transformació digital en el sector turístic. Però també implica el risc inherent al maneig de grans quantitats de dades personals i financeres dels turistes; si aquestes dades es veuen compromeses, poden acabar en una pèrdua de confiança dels clients i, en conseqüència, en una disminució de les reserves i del negoci en general. Per això, la ciberseguretat en el sector turístic és una necessitat que s'ha d'abordar per garantir la protecció de les dades dels turistes com una manera de mantenir la seva confiança.
La jornada s’ha iniciat amb les intervencions del president de SEGITTUR, senyor Enrique Martínez; el gerent de Sectors Estratètics de l'Instituto Nacional de Ciberseguridad (INCIBE), senyor Jesús Feliz, i la vicerectora d’Innovació i Transformació Digital de la UIB, doctora Loren Carrasco.
Tot seguit, han tingut lloc les taules rodones «Iniciatives i estratègies de ciberseguretat a les Illes Balears», «Experiències de ciberseguretat en el sector turístic» i «La ciberseguretat com a estratègia d'una destinació competitiva», en les quals intervindran representants d’institucions i empreses relacionades amb el sector turístic i la ciberseguretat, i que han estat moderades pel director de CyberCamp-UIB, doctor Llorenç Huguet, i la vicepresidenta de TURISTEC, senyora Dolores Ordóñez. Huguet va agrair la participació activa del sector turístic i l'interès demostrat per incorporar la ciberseguretat dins l'estratègia empresarial.
La jornada s’emmarca en el projecte CyberCamp-UIB, impulsat per l’Institut Nacional de Ciberseguretat d'Espanya (INCIBE) i la Universitat de les Illes Balears, amb el finançament de la Unió Europea - NextGenerationEU. La jornada també té la col·laboració de la Societat Mercantil Estatal per a la Gestió de la Innovació i les Tecnologies Turístiques (SEGITTUR) i ha comptat també amb el suport de TURISTEC i de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM).
Podeu accedir al programa complet de la jornada des de l’enllaç: < https://fueib.org/ca/cybercamp/674/eventos/70/jornada-ciberseguridad-y-turismo-necesidad-o-prioridad>.
Data de publicació: 18/04/2023