El Consell inicia la senyalització del camí que uneix la UIB amb Esporles

Amb la modificació que s’està duent a terme del Pla especial de la Ruta de Pedra en Sec, aquesta via passarà a formar part del GR 221, de manera que s’hi podrà accedir amb transport públic.

El Departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca avui ha començat les tasques de senyalització del camí, que unirà el campus de la Universitat de les Illes Balears amb el poble d’Esporles. A l’acte hi han participat la consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja, el director insular de Medi Ambient, Josep Manchado, la batllessa d’Esporles, Maria Ramon, el coordinador general d'Ecologia, Agricultura i Benestar Animal de l’Ajuntament de Palma, Josep M. Rigo, i el vicerector de Campus, Cooperació i Universitat Saludable, doctor Antoni Aguiló.

Aquest camí que unirà el nucli universitari amb Esporles té una distància de dotze quilòmetres i connectarà amb la Ruta de Pedra en Sec. A més, una vegada estigui aprovada la modificació del Pla especial de la ruta, es té previst que aquesta via passi a formar part del GR 221. D’aquesta manera es dona resposta a la demanda de l’Ajuntament de Palma i l’Ajuntament d’Esporles, en la qual ha col·laborat la Universitat de les Illes Balears.

«L’obertura d’aquesta connexió amb la Ruta de Pedra en Sec és important i estratègica per facilitar-hi l’accés a través del transport públic, que des de la UIB és fluid i divers. A més, transcorre per uns paratges agrícoles i naturals de gran valor», ha remarcat la consellera Sandra Espeja.

La senyalització s’emmarca dins l’objectiu del Consell d’obrir camins per facilitar a la ciutadania l’accés a la natura i garantir el seu dret de caminar per camins no asfaltats.

Es té previst que les tasques de senyalització estiguin acabades en un termini de dues setmanes i que, per tant, el camí quedi obert. 

Data de publicació: 15/02/2018