El Consell de Mallorca s'incorpora a la beca Clara Hammerl, de suport a les dones investigadores

El Consell Social de la UIB, la Fundació Guillem Cifre de Colonya i la senyora Maria Morell impulsen, des de 2019, la contractació predoctoral de joves investigadores 

El Consell de Mallorca dona suport a les dones investigadores, amb la seva aportació a la beca Clara Hammerl, que promou la formació de joves investigadores d’Arts i Humanitats i Ciències Socials i Jurídiques en l'àmbit del doctorat. La presidenta, Catalina Cladera, ha firmat el conveni de col·laboració amb la Universitat de les Illes Balears per reforçar una iniciativa en la qual participen també la senyora Maria Morell Massanet, com a benefactora de la beca, i la Fundació Guillem Cifre de Colonya.

La institució insular entra a formar part d’aquesta beca, contribuint en el seu finançament amb 7.000 euros dels prop de 22.000 euros que s’hi inverteixen durant els 3 anys de la seva durada. En el finançament de la beca Clara Hammerl participen, des de l’any 2019, la senyora Maria Morell Massanet i la Fundació Guillem Cifre de Colonya, a més de la Universitat a través del seu Consell Social.
 
A través d’aquesta col·laboració, la UIB desenvolupa un contracte predoctoral anomenat Clara Hammerl, dedicat a la recerca sobre dones en totes les seves diversitats, estudis amb perspectiva de gènere i estudis feministes, amb especial incidència en els valors que representa Clara Hammerl, com la promoció de l'educació, la rellevància social i política de la dona, la justícia social, la igualtat i la no-discriminació per qualsevol raó.
 
Clara Hammerl va ser figura destacada al projecte del Departament d’Igualtat del Consell «Mallorca té nom de dona», l’any 2017. Nascuda l’any 1858 a Bromberg (l’antiga Prússia), Hammerl va ser una dona que va trencar els rols que tradicionalment eren propis de les dones, i el fet de ser dona explica la seva invisibilització històrica. Es traslladà l’any 1889 a Pollença, on va impartir classes a la Institució d’Ensenyament de Pollença, un projecte progressista i laic basat en els principis de la Institución Libre de Enseñanza de Madrid. Va ser la primera dona de l’Estat espanyol directora d’una entitat financera, la Caixa d'Estalvis de Pollença, l'any 1908. 
 
A l’acte de signatura hi han assistit també el conseller de Presidència, Javier de Juan; la directora insular d’Igualtat i Diversitat, Rosa Cursach; el president de Caixa Colonya, Josep Antoni Cifre; el president del Consell Social de la UIB, Bartomeu Llinàs; el vicerector de Gestió i Política de Postgrau i Formació Permanent, Maurici Mus, i el Rector de la UIB, Jaume Carot.

Data de publicació: 22/07/2022