El Consell de Govern del Govern balear concedeix a la UIB la Medalla d'Or de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears

Misericòrdia Ramon, Bartomeu Barceló, Miquel Duran i Pere Mascaró reben el premi Ramon Llull

El Consell de Govern, en la sessió del dia 20 de febrer de 2009, ha atorgat la Medalla d'Or de la Comunitat Autònoma a la Universitat de les Illes Balears «en reconeixement a la tasca fonamental de promoció de l'ensenyament superior a les Illes Balears. Pel seu paper de transmissora de tradició i modernitat, conreant l'esperit crític en el si de la nostra societat i donant resposta oportuna a les exigències d'un món global. Per l'ambició de la seva concepció i l'abast del seu èxit, que l'han convertida en una universitat competitiva en l'entorn internacional».

La Medalla d'Or de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears és la més alta distinció que concedeix el Govern. Obeeix a la voluntat d'homenatjar els ciutadans il·lustres de les Illes Balears i de reconèixer públicament els seus mèrits, enaltir els valors que els han caracteritzat, l'actitud de servei a la terra des dels llocs més diversos, l'estimació que senten i la contribució que han fet en el procés de redreçament cultural, social o polític de les nostres illes.

També reben la distinció l' Empresa Riu Hotels, el ciclista Joan Llaneras, i l'arquitecte Jörn Utzon (a títol pòstum).

Premis Ramon Llull

Per altra banda, el Govern balear concedeix el premi Ramon Llull a quatre professors i investigadors de la UIB: Misericòrdia Ramon, Bartomeu Barceló, Miquel Duran i Pere Mascaró (a títol pòstum).

«Aquesta distinció té com a finalitat honorar les persones naturals o jurídiques que hagin destacat en els serveis prestats a les Illes Balears i distingir-ne els mèrits en els àmbits cultural, esportiu, jurídic, empresarial, cívic, humanitari, d'investigació, d'ensenyament i lingüístic. L'objectiu és premiar la labor individual o col·lectiva que aquestes persones hagin dut a terme l'any anterior en els àmbits indicats abans».

Miquel Duran. Historiador. En reconeixement als seus mèrits en el camp de la investigació històrica contemporània a les Illes Balears, i molt especialment al seu destacat paper com a promotor de la Universitat de les Illes Balears. Igualment, per la seva dedicació constant a la vida cultural de la nostra comunitat i per les conviccions democràtiques que avalen la seva trajectòria pública.

Maria Misericòrdia Ramon. Biòloga. En reconeixement a la seva feina com a investigadora i divulgadora en l'àmbit de la genètica. Per la seva aportació al nostre coneixement de la història biològica de la població humana a les Illes Balears, així com de l'evolució de diverses espècies. Pel seu compromís amb el coneixement científic, evidenciat també en la seva tasca docent.

Bartomeu Barceló i Pons. Geògraf i economista. En reconeixement a la seva intensa i prolífica activitat acadèmica, i també per la seva dedicació al servei de la cultura catalana com a articulista i assagista. Per la seva aportació com a docent universitari, i molt especialment per la seva col·laboració activa en la creació de la UIB i del seu departament de geografia.

Pere Mascaró Pons (a títol pòstum). Economista i professor del Departament d'Economia Aplicada de la UIB. En reconeixement a la seva tasca compromesa a favor de la política social i en la seva participació en el desenvolupament de programes sociolaborals i de serveis orientats a la reducció de les desigualtats socials i a la millora de les condicions de vida de les persones més vulnerables.


L'acte de lliurament d'aquest guardó tindrà lloc durant l'acte institucional commemoratiu del Dia de les Illes Balears, el dia 27 de febrer a les 20 hores a l'Auditòrium de Palma.

Documents relacionats

Data de publicació: 20/02/2009