El Consell de Govern de la UIB nomena Maria del Mar Bonet doctora honoris causa

El Consell de Govern de la Universitat de les Illes Balears, reunit avui en sessió ordinària, ha nomenat la cantant i compositora Maria del Mar Bonet doctora honoris causa.

La UIB pot concedir el títol de doctor honoris causa a persones rellevants i que destaquen en el camp de la recerca o la docència, en el conreu de les arts i de les lletres, o bé d’aquelles activitats que tinguin una repercussió notòria i important des del punt de vista universitari en els terrenys acadèmic, científic, artístic o cultural, tecnològic i social. És un mèrit preferent haver estat relacionat amb la UIB, amb la comunitat autònoma de les Illes Balears o amb la cultura pròpia d’aquesta.(article 165 del títol VIII dels Estatuts de la UIB).

Entre els mèrits que se li atorguen per merèixer el màxim guardó de la Universitat, destaquen:

  1. La reivindicació i defensa de la llengua i cultura catalanes tant en el territori nacional com arreu del món.
  2. La recuperació i difusió de la cultura pròpia de les nostres illes a partir de la musicació de poetes mallorquins i menorquins principalment, de la difusió de la cultura popular de les nostres illes i de la seva fusió i integració en el marc de les arrels comunes de la cultura mediterrània.
  3. La col·laboració amb artistes de molt distinta procedència.
  4. Una estreta relació amb els creadors de les Balears i amb la UIB, i de manera especial amb la Coral de la Universitat de les Illes Balears.

S’han adherit al nomenament de Maria del Mar Bonet com a doctora honoris causa de la UIB l’editor Xavier Folch (Edicions 62), el fotògraf Toni Catany, l’escriptora Carme Riera, i el músic i compositor Antoni Parera Fons. 

Data de publicació: 29/10/2012