El Consell de Direcció felicita el doctor Maxi San Miguel

El director de l’IFISC (CSIC-UIB) ha estat guardonat amb el premi al científic sènior de Sistemes Complexos 2015 per la Complex Systems Society 

El Rector de la Universitat de les Illes Balears i el vicerector d’Investigació i Postgrau volen expressar, en nom de tot el Consell de Direcció, la seva més cordial i càlida felicitació al doctor Maxi San Miguel pel premi que li ha atorgat la Complex Systems Society, en reconeixement a la seva tasca com a investigador dins l’àmbit dels sistemes complexos.

Les paraules amb què la Complex Systems Society ha donat a conèixer la seva decisió: «Maxi San Miguel ha estat un actor clau en la investigació interdisciplinària dels sistemes complexos [...] i una font d’inspiració en la transferència de coneixements, per tal com ha definit noves línies d’investigació científica més enllà dels camps preestablerts», descriuen perfectament allò que la recerca del doctor San Miguel ha suposat els darrers anys.

Investigar significa produir coneixement nou, expandir els límits d’allò que ens és conegut. D’aquesta manera, la recerca dóna resposta a una de les característiques que ens fa humans: la curiositat. D’altra banda, el coneixement generat ens permet viure més bé: una aspiració, també, profundament humana.

La investigació és, també, una de les missions de la institució universitària, per naturalesa i per tradició.

La Universitat de les Illes Balears se sent honorada pel fet de tenir investigadors com el doctor San Miguel, que no tan sols ha contribuït a expandir les fronteres del coneixement, sinó que ha sabut liderar un equip, tot dirigint l’Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos. Aquest treball ha permès d’ultrapassar les divisions clàssiques en camps del coneixement disjunts i aplicar tècniques i conceptes, desenvolupats originalment en l’àmbit de la Física dels sistemes complexos, a altres camps del coneixement, entre els quals en destaquen alguns de propis de les Ciències Socials o de la Biologia, demostrant una vegada més, com sovint ens ha mostrat la història, com és de productiva la interdisciplinarietat. 

Notícia relacionada

Data de publicació: 02/10/2015