El Consell de Direcció de la Universitat ha decidit declarar el dia d'avui, 28 de febrer, com a no lectiu a efectes acadèmics

Davant la persistència del temporal de vent, neu i pluja que pateixen les Illes Balears i que causa nombrosos talls de carreteres i interrupció del subministrament elèctric en alguns punts de l’illa de Mallorca, així com la interrupció de les connexions marítimes amb Menorca, Eivissa i Formentera, el Consell de Direcció de la Universitat ha decidit declarar el dia d’avui com a no lectiu a efectes acadèmics. 

A primera hora del matí, la Universitat recomanava el personal i els estudiants que evitessin al màxim els desplaçaments per carretera al campus a causa de la situació d’alerta meteorològica vermella en què es troba l’illa de Mallorca i d’acord amb les recomanacions del serveis d’emergències. L’activitat es traslladava a l’entorn virtual. No obstant això, s’ha valorat que les interrupcions del subministrament elèctric a nombrosos punts de Mallorca podrien impedir el funcionament correcte de les classes en línia per a una part dels estudiants, per la qual cosa, i en previsió que la situació es mantingui durant tot el dia, s’ha decidit declarar el dia com a no lectiu per evitar situacions discriminatòries. Cada professor estudiarà la millor manera de recuperar l’activitat docent d’avui.

Quant al personal d’administració i serveis, s’ha recomanat evitar desplaçaments i fer teletreball en la mesura que sigui possible.

Aquestes decisions corresponen a una situació extraordinària i sobrevinguda i el Consell de Direcció ha reconegut que, per aquest motiu, la informació s’ha enviat amb molt poc temps de marge tant al personal com als alumnes, per la qual cosa ha lamentat les molèsties ocasionades.

Incidències al campus

El temporal ha provocat diferents incidències al campus. La més destacada ha estat el despreniment parcial de trossos del fals sostre d’un passadís de l’edifici Anselm Turmeda que es va detectar dilluns a la tarda, quan en va quedar tallat l’accés. Durant el matí del 28 de febrer, el serveis tècnics d’infraestructures han llevat les plaques banyades del fals sostre abans que hi hagués alumnes, per la qual cosa no hi ha hagut risc per a la seguretat. 

Els alumnes que han anat avui matí a l’edifici ja s’han trobat els tècnics treballant, moment al qual corresponen les fotografies que circulen per xarxes socials. La suspensió de les classes ha ajudat a reduir la presència de gent a l’edifici i a revisar l’existència de goteres en altres zones de l’edifici i del campus.

Data de publicació: 28/02/2023