El Consell de Direcció de la UIB concedeix la Medalla Ramon Llull al doctor José Ricardo Cabo, coordinador mèdic del Màster en Medicina Estètica

Aquest títol propi de postgrau, pioner en l’àmbit espanyol i mundial, celebra el 25è aniversari, de la mà de la Universitat de les Illes Balears 

El Consell de Direcció de la Universitat de les Illes Balears ha concedit la Medalla Ramon Llull de la UIB al doctor José Ricardo Cabo Soler, coordinador mèdic del Màster de Formació Permanent en Medicina Estètica. Títol propi de la UIB, que enguany celebra la 25a edició.

El Rector de la UIB, doctor Jaume Carot, li ha lliurat la medalla durant la inauguració de les jornades de commemoració del 25è aniversari d’aquest màster, que han tingut lloc a l’edifici Sa Riera el dissabte 14 d’octubre. En l’acte també hi han intervingut els directors del Màster, el doctor Andreu Palou, catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular de la UIB, i la doctora Catalina Picó, catedràtica de Bioquímica i Biologia Molecular de la UIB.

El doctor José R. Cabo Soler és doctor en Medicina per la Universitat de Bolonya (1971). Ha estat catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular a les facultats de Farmàcia i de Medicina de la Universitat de València, fins a la seva jubilació (2009). És membre de diferents societats científiques de les àrees de Nutrició, Bioquímica i Biologia Molecular, Fisiologia, Endocrinologia, Envelliment Saludable, Medicina i Medicina Estètica. És acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia de Medicina de la Comunitat Valenciana des de 1988, i va ser president de la Societat Espanyola de Medicina Estètica (1997-2007), de la qual és president d’honor.

25 anys de medicina estètica a la UIB

L’any 1997, la Universitat de les Illes Balears va posar en marxa el primer Màster Universitari en Medicina Estètica, que va ser pioner tant en l’àmbit espanyol com mundial. Des d’aleshores, més de 1.200 metges procedents de 39 països s’han acreditat a la UIB en les 25 edicions d’aquest títol propi de postgrau.

Medalla Ramon Llull

La Medalla Ramon Llull és una de les màximes distincions de la Universitat de les Illes Balears. La concedeix el Consell de Direcció de la UIB i té la finalitat de premiar mèrits excepcionals i donar una prova de l’alta estimació de què s’han fet mereixedores les persones físiques o jurídiques, privades o públiques, que hagin destacat en el camp de la investigació científica, de la docència, en el cultiu de les arts o les lletres, o que de qualque manera hagin prestat serveis extraordinaris a la Universitat de les Illes Balears. 

Data de publicació: 16/10/2023