El Consell d'Estudiants dóna la benvinguda als alumnes

El Consell d’Estudiants llança un missatge de benvinguda i coratge als alumnes en els primers dies de l’any acadèmic i els convida a participar més de la vida universitària.  

Estimat company / Estimada companya,

Acaba de començar un nou curs acadèmic a la nostra universitat amb quasi 20.000 alumnes matriculats a diferents estudis. Des del Consell d'Estudiants no podem deixar perdre l'oportunitat de donar­te la benvinguda a la UIB, tant si hi arribes per primera vegada com si continues els estudis a la casa.

Volem animar­vos a prendre consciència dels grans reptes que assumiu en aquesta nova etapa de la vostra vida. Som conscients que, per aconseguir aquests reptes, s’han de fer sacrificis en molts d'aspectes. La conciliació laboral i familiar amb els estudis de vegades pot suposar situacions complicades.

És per aquest motiu que pensam que la Universitat ha de facilitar aquesta conciliació. Pensam i defensam que cap alumne no s'ha de veure obligat a deixar els estudis per motius econòmics.

Des del Consell d'Estudiants treballam per vigilar les accions dels òrgans universitaris i de l'Administració pública envers les decisions preses que tinguin vinculació amb la UIB. La UIB ha de recuperar l'esperit universitari que es mereix. Els i les estudiants hem de recuperar la veu protagonista. El Consell d’Estudiants és i ha de ser el representant de tots els estudiants davant les institucions i els càrrecs públics o privats, a més de ser el responsable de vetllar per una vertadera qualitat dels nostres estudis. Per això tenim molt clar que el Consell d’Estudiants ha de ser una eina per a tots els alumnes de la UIB, i amb aquesta idea el posam a la vostra total disposició. El nostre compromís amb la participació i la representació estudiantil és molt ferm, per tant, entenem que hem de fomentar i crear un teixit de comunicació i col·laboració amb totes les organitzacions estudiantils de la nostra universitat.

A més, des que el nostre equip és al Consell d'Estudiants, hem obert al màxim la participació del plenari a tots els estudiants de la UIB.

Pensam que la UIB no només ha de ser un lloc de formació, sinó també un dels principals espais de dinamització cultural i social de la nostra terra. Volem que els nous estudiants coneguin i sentin la Universitat de les Illes Balears com el lloc on es poden conèixer com a persones, on poden superar reptes, i no només acadèmics, on també poden interactuar amb altres persones i amb la cultura de la nostra terra.

L’horitzó de possibilitats de participació de l’estudiant de la Universitat de les Illes Balears és molt ampli: ser representant estudiantil de carrera o delegat de grup, alumne col·laborador, voluntari per conèixer i cuidar el nostre paisatge i la nostra cultura, o gaudir amb l’aprenentatge d’idiomes o amb la pràctica d’esport al campus universitari.

Per aquest motiu us encoratjam a participar en el dia a dia de la nostra universitat, per tal de dur­la al capdavant de les universitats espanyoles.

I acabam amb una crida a la participació en la nostra campanya de benvinguda: #HolaUIB. Et proposam que comparteixis les teves experiències a la UIB, fotos, o els motius pels quals comences a estudiar o continues estudiant a la nostra universitat.

Comparteix aquesta informació a Twitter o a Facebook amb l'etiqueta #HolaUIB i entraràs al sorteig de lots de benvinguda: carpetes, llibretes, bolígrafs, bateries externes de mòbil...

També us convidam a participar el dimarts 29 i el dimecres 30 de setembre a la fira d'associacions d'estudiants de la UIB, perquè conegueu tota la feina que fan aquestes entitats a la nostra universitat. (Per a més informació, seguiu els nostres perfils a les xarxes socials.)

Si voleu saber més coses sobre el Consell d'Estudiants de la UIB, o posar­vos en contacte amb nosaltres per qualsevol qüestió, problema o suggeriment:

Facebook: Consell d'Estudiants UIB. Twitter: @CdEstudiants. E-mail: consell.estudiants@uib.cat. Web (en reformes): http://consellestudiants.uib.cat/.

Rebeu les nostres salutacions més cordials,

Comissió Permanent del Consell d'Estudiants 

Documents relacionats

Data de publicació: 25/09/2015