El Consell Social de la UIB lliura els XV premis d'investigació

10 alumnes de batxillerat i cicles formatius de grau superior han rebut els premis en reconeixement al seu talent en investigació

El Consell Social de la Universitat de les Illes Balears ha lliurat els premis d’investigació per a alumnes de batxillerat i cicles formatius de grau superior del curs 2020-21. A aquesta quinzena convocatòria, s’hi han presentat trenta-quatre treballs, sis dels quals han resultat guanyadors. Els treballs presentats procedeixen de disset instituts (vint-i-cinc treballs) i centres de formació professional (nou treballs).

L'objectiu dels premis és fomentar entre la joventut de les Illes Balears l'esperit de recerca i la creativitat en els diferents àmbits del coneixement humà, col·laborar a difondre la importància dels estudis universitaris, i facilitar la coneixença de la Universitat de les Illes Balears entre els alumnes de batxillerat i de cicles formatius de grau superior de formació professional.

A l’acte, hi han intervingut el doctor Jaume Carot, Rector de la UIB; el senyor Bartomeu Llinàs, president del Consell Social de la UIB; i la senyora Agustina Vilaret, secretària autonòmica d’Universitat i Recerca del Govern de les Illes Balears, entre d’altres.

Els treballs premiats aborden temes com la feminització de la pobresa, les diferències entre els formatges de Maó, els judicis de faltes als jutjats de pau o l’eficàcia dels complements per millorar el rendiment acadèmic, entre d’altres.

Categoria 1. Treballs individuals relacionats amb les arts, humanitats, ciències socials o ciències jurídiques. En aquesta categoria s’han concedit dos premis. Els treballs premiats són els següents:

Treball: «Feminització de la pobresa. Una mirada social, interseccional i feminista de la pobresa».
Autora: Mar Perelló Ayerra
Professora responsable del treball: Francisca Maria Coll Villalonga
Menció especial a la tutora: Maria Josep Duran
Centre educatiu: IES Ramon Llull

Treball: «La rellevant sinergia introspectiva, a través del multillenguatge, dins la carpeta d’aprenentatge com a eina per a l’estudi de les habilitats socials necessàries per a la integració social»
Autora: Joana Maria Valls Pérez
Professora responsable del treball: María José Benítez García
Centre educatiu: CIFP Son Llebre

Categoria 2. Treballs individuals relacionats amb les Ciències, Ciències de la Salut, Enginyeria i Arquitectura. En aquesta categoria s’han concedit dos premis. Els treballs premiats són els següents:

Treball: «Cálculo y estudio de las diferencias fisicoquímicas de distintos quesos mahoneses»
Autora: Neus Lliteras Rosselló
Professora responsable del treball: Catalina Pilar Llull Darder
Centre educatiu: IES Manacor

Treball: «Las Cianobacterias, Synechococcus»
Autor: Pablo Pellicer Borràs
Professora responsable del treball: Blanca Sierra Cárdenas
Professor responsable de la UIB: Rafel Bosch Zaragoza
Centre educatiu: CC La Salle

Categoria 3. Treballs col·lectius relacionats amb les Arts, Humanitats, Ciències Socials o Ciències Jurídiques. En aquesta categoria s’ha concedit un premi. El treball premiat és el següent:

Treball: «Estudi de la conflictivitat social en un poble de Mallorca a finals del segle XIX. Els judicis de faltes dels jutjats de pau com a font històrica»
Autores: Maria Roser Garcia Vidal, Neus Garí Prats i Catalina Mas Oliver
Professor responsable del treball: Montserrat Francesc Alcaraz Vich
Centre educatiu: IES Damià Huguet

Categoria 4. Treballs col·lectius relacionats amb les Ciències, Ciències de la Salut, Enginyeria i Arquitectura. En aquesta categoria s’ha concedit un premi. El treball premiat és el següent:

Treball: «Complementos para mejorar el rendimiento académico: ¿Es cierto lo que prometen?»
Autores: Noelia Rabadán Cobos, Lucía Tortajada Mesquida i Ainhoa Yglesias Varela
Professora responsable del treball: Iris Morey Serra
Centre educatiu: IES Son Rullan

Els premis

Tots els alumnes premiats són guanyadors d’una matrícula gratuïta del primer curs complet de qualsevol titulació oficial de la UIB i l’estada gratuïta durant el primer mes del curs a la Residència d’Estudiants de la UIB, o, en cas de no tenir previst de viure-hi, abonament anual a les instal·lacions esportives de CampusEsport. Cada professor/a responsable del treball o dels treballs guanyadors rebrà un val de 300 euros per cada treball premiat per a l’adquisició de llibres.

El jurat

El jurat està format pels membres que s’indiquen a continuació, amb referència a les institucions que representen:

En representació del Consell Social de la UIB

  • Presidenta: Sra. Mercè Borràs Dalmau, secretària del Consell Social
  • Secretari: Sr. Ignasi Palmer Forés

En representació de la UIB

  • Dr. Antoni Aguiló Pons, vicerector de Campus, Cooperació i Universitat Saludable

En representació dels professors de batxillerat i de cicles formatius de grau superior de centres educatius de les Illes Balears, designats per la Conselleria d’Educació i Universitat del Govern de les Illes Balears

  • Sr. Antoni Salvà Salvà, professor de l’IES Binissalem
  • Sra. M. Loreto Herrero Imbert, professora de l’IES Marratxí
  • Sr. Miguel Ángel Peñalver García, professor de l’IES Politècnic
  • Sra. Cristina Fontcuberta Molinas, professora del CIFP Son Llebre

Data de publicació: 15/11/2021