El Congrés Internacional d'Universitat i Educació Inclusiva arriba a la UIB

L’esdeveniment, que es durà a terme del 5 al 7 d’abril, vol fomentar l’intercanvi de coneixement per a la inclusió educativa i social

El Ministre d’Universitats, Joan Subirats, hi prendrà part amb una conferència dia 6 d’abril. 

La Universitat de les Illes Balears organitza el XVII Congrés Internacional i les XVIII Jornades d'Universitat i Educació Inclusiva, que es duran a terme del 5 al 7 d’abril a l’edifici Gaspar Melchor de Jovellanos del campus universitari.

Amb el títol Educació Inclusiva i Praxi: Calidoscopi d'Oportunitats, el congrés i les jornades posicionaran la UIB com a punt de trobada entre investigadors, docents i persones interessades en la inclusió educativa i social. Aquest esdeveniment, que té un recorregut de gairebé quatre dècades, aterrarà a les Illes Balears per oferir un espai obert de diàleg crític i reflexió al voltant del concepte d'inclusió.

A l'empara de la Xarxa d'Universitats i Educació Inclusiva (RUEI), aquest congrés esdevindrà centre d’intercanvi i difusió per crear accions conjuntes i per avançar en la inclusió educativa i la lluita contra qualsevol classe d’exclusió, segregació i desigualtat. El comitè organitzador està coordinat per la doctora Maria Dolors Forteza, professora, i el doctor Joan Jordi Muntaner Guasp, catedràtic d’universitat, ambdós del Departament de Pedagogia Aplicada i Psicologia de l’Educació. Ambdós treballen des de fa temps de manera coordinada amb UIBCongrés per a l’organització de l’esdeveniment.

Segons Maria Dolors Forteza, «el congrés es planteja des de la perspectiva de la inclusió educativa i social. Pretén crear sinergies entre la teoria i la pràctica, implicant els professionals de tots els nivells de l’àmbit educatiu i socioeducatiu». La doctora en Psicopedagogia afegeix que «aquest esdeveniment està obert a tothom: professorat universitari, alumnat de grau, postgrau i doctorat, així com a docents de tots els nivells educatius en exercici i amb interès per l’educació inclusiva». Forteza conclou que «el congrés serà una magnífica oportunitat per relacionar-se i intercanviar recerques, idees i experiències amb ponents i professionals, tant de les Illes Balears i d’altres comunitats autònomes com convidats de rellevància internacional».

Conferència inaugural

La conferència inaugural, titulada «La escuela inclusiva, un paso importante para un proyecto de vida con la emoción de conocer y el deseo de existir», serà a càrrec de la doctora Alice Imola, vicepresidenta de l’Associazione Emozione di Conoscere de Bolònia (Itàlia). Serà el dimarts 5 d’abril, a les 16.30 h, a la sala d’actes de l’edifici Gaspar M. de Jovellanos.

Conferència del ministre d’Universitats

El ministre d’Universitats, Joan Subirats, impartirà una conferència en el marc del congrés. Serà el dimecres 6 d’abril, a les 15.45 hores, a la sala d’actes de l’edifici Gaspar M. de Jovellanos.

Data de l'esdeveniment: 05/04/2022

Data de publicació: 04/04/2022