El Capítol de la Catedral presenta el llibre "Antoni Maria Alcover i la Seu de Mallorca", de Pere Fullana i Nicolau Dols

 La presentació anirà a càrrec de monsenyor Xavier Salinas, bisbe de Mallorca

Dia: divendres, 1 de febrer de 2013
Hora: a les 20 hores
Lloc: Capella del Santíssim de la Catedral 

Tindrà lloc la presentació del llibre Antoni Maria Alcover i la Seu de Mallorca, obra del senyor Pere Fullana, director de l’Arxiu Capitular i professor de la UIB, i del doctor Nicolau Dols, professor del Departament de FiIologia Catalana i Lingüística General i degà de la Facultat de Filosofia i Llletres de la Universitat de les Illes Balears.

Aquest llibre s’emmarca en el context del 150è aniversari del naixement de mossèn Antoni Maria Alcover i és la contribució de la Catedral de Mallorca a l’Any Alcover promogut pel Consell de Mallorca.

La primera part de l’obra reconstrueix la figura d’Alcover a la Catedral com a canonge, primer magistral (1905-1921), i posteriorment com a degà del Capítol (1921-1932). A partir de les fonts arxivístiques de la Seu, especialment de les Actes Capitulars, coneixem la vida quotidiana d’Alcover a la Catedral durant els vint-i-set anys. Un període que permet resseguir el rastre del canonge de combat coordinant les obres de restauració, organitzant el Museu o tenint cura del patrimoni, entre d’altres activitats.

En la segona part, s’ha conjugat la figura del filòleg, el predicador i l’home de ciència en un estudi que té en compte sermons inèdits d’Alcover, i que enfoca la seva figura des del doble vessant d’home d’Església i home de ciència. 

La presentació comptarà amb la intervenció de monsenyor Xavier Salinas Viñals, bisbe de Mallorca, i mossèn Joan Bauzà i Bauzà.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 01/02/2013

Data de publicació: 30/01/2013