Eivissa més Ciència, amb la participació de la UIB

Dia: dissabte, 27 de maig de 2017
Hora: de 10.30 a 21 hores
Lloc: Eivissa 

L’Ajuntament d’Eivissa i l’Institut Nacional de Tècnica Aeroespacial (INTA), amb la col·laboració de la Universitat de les Illes Balears i la Fundació la Caixa, organitzen el dissabte dia 27 de maig la primera jornada científica Eivissa més Ciència, durant la qual tindran lloc cinc tallers per a infants, tres conferències i el premi de ciència Vicent Serra i Orvay.

La jornada tindrà dos vessants, un de pràctic i adreçat al públic en general, amb la instal·lació del Planeta Mòbil de l’Obra Social la Caixa, una jornada d’observació astronòmica musicada i la celebració d’un Feim Barri, Feim Ciència, en què, al llarg de tot el matí, els més petits experimentaran i aprendran ciència de la mà de científics, professors i alumnes de ciència a través de quatre tallers.

D’altra banda, la jornada científica té un vessant divulgatiu, amb la celebració de tres conferències, a la Seu de la Universitat de les Illes Balears, a càrrec de científics de prestigi internacional dels departaments de Planetologia i Habitabilitat i d’Evolució Molecular del Centre d’Astrobiologia de l’INTA-CSIC, i a càrrec de l’Instituto de Geociencias de la Universitat Complutense de Madrid-CSIC.

La jornada científica Eivissa més Ciència acabarà amb una observació astronòmica musicada a les 21.30 hores al pati exterior de la Seu universitària d’Eivissa i Formentera.

La Universitat de les Illes Balears hi participa mitjançant el Programa d'Orientació i Transició a la Universitat (POTU) amb dos experiments: «La Química i la cuina», a càrrec de la professora associada Eva Tur, del Departament de Química, i «Determinació del grup sanguini», a càrrec de la coordinadora del Demolab-Demotec Francisca Molinos.

La UIB fa ciència amb Demolab i Demotec

La Universitat de les Illes Balears acosta la ciència als estudiants de secundària amb la proposta dels programes Demolab i Demotec. Des de fa deu anys els estudiants poden conèixer com es fa ciència, acostar-s’hi i descobrir vocacions científiques amb la participació en tallers que fan propostes dinàmiques i participatives.  

Data de l'esdeveniment: 27/05/2017

Data de publicació: 24/05/2017