Edicions UIB ret homenatge al doctor Sebastià Trias i presenta el seu darrer llibre "Diccionari d'escriptors lul·listes"

És la primera obra en la qual els escriptors sobre Ramon Llull i el lul·lisme són els protagonistes

Dia: dimecres, 16 de desembre de 2009
Hora: 19.30 h
Lloc: sala d’actes de l’edifici Sa Riera,
c/ de Miquel dels Sants Oliver, 2. Palma

Tindrà lloc l’acte d’homenatge al doctor Sebastià Trias (1933-2008) i la presentació del seu llibre Diccionari d’escriptors lul·listes, editat per Edicions UIB.

Hi intervindran el doctor Jordi Gayà, rector de la Maioricensis Schola Lullistica, el doctor Pere Ramis, professor de filosofia del Centre d’Ensenyament Superior Alberta Giménez, el doctor Gabriel Amengual, professor del Departament de Filosofia i Treball Social de la UIB, el doctor Pere Rosselló, professor del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General i codirector de la col·lecció Blanquerna, i la senyora Antònia Prats, esposa del doctor Sebastià Trias.

“El Diccionari d’escriptors lul·listes reuneix en un sol volum tota la informació bàsica d'aquells autors que han escrit sobre Ramon Llull i la seva obra, sobre el lul·lisme o que han editat textos lul·lians.

Tant s’hi poden trobar deixebles, admiradors, defensors de Llull i protectors de la causa lul·liana, com biògrafs del Beat, traductors dels escrits lul·lians, apologistes de la doctrina lul·liana, hermeneutes de les seves obres i del seu pensament. Ordenat segons un criteri alfabètic, cada veu conté informació bàsica sobre els aspectes biogràfics i sobre el que cada autor ha aportat amb els seus llibres i estudis, i s’inventaria la seva obra lul·lística.” (*estret de la contraportada del llibre) 

Sebastià Trias (Valldemossa, 1933-2008) es llicencià en Filosofia a la Universitat de Barcelona. Fou professor de la Universitat de Barcelona, catedràtic de Filosofia a l’Institut Ramon Llull de Palma i professor d’Antropologia al centre de la Universitat Nacional d’Educació a Distància de les Balears. Entre d’altres associacions, va ser membre fundador de l’Institut d’Antropologia de Barcelona, vocal del Consell Rector de l’Estudi General Lul·lià, magister de la Maioricensis Schola Lullistica, de la qual fou rector. En la seva extensa obra destaquen Història del pensament a Mallorca (1985), Ramón Llull. El pensamiento y la palabra (1993), El pensament a les Balears durant els segles XIX i XX (2003), o L’antropologia cultural a les Balears (2008).

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 16/12/2009

Data de publicació: 15/12/2009