Edicions UIB presentarà els llibres "Temes mallorquins" i "Imaginari compartit. Estudis sobre literatura infantil i juvenil" a la Setmana del Llibre en Català

Dia: dimarts, 1 de març de 2011
Lloc: pati del Centre Cultural de la Misericòrdia,
plaça de l’Hospital, 4, Palma

Edicions UIB participarà a la Setmana del Llibre en Català amb la presentació de dos llibres, Temes mallorquins, del doctor Albert Hauf, catedràtic de Filologia Catalana de la Universitat de València, i Imaginari compartit. Estudis sobre literatura infantil i juvenil, de la professora del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la UIB Caterina Valriu.

Temes mallorquins
Hora: 18 hores

Presentaran el llibre el doctor Joan Mas, professor del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la UIB i codirector de la col·lecció Biblioteca Miquel dels Sants Oliver, en què s’inclou el llibre; el doctor Pere Rosselló, subdirector del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la UIB i coordinador de l’obra; i el doctor Albert Hauf, autor del llibre.

Els treballs reunits a Temes mallorquins tracten sobre diversos aspectes de la literatura catalana a Mallorca i són una mostra dels principals àmbits d’estudi de l’autor: la literatura medieval i la literatura tradicional. S’hi troben també assaigs sobre escriptors com Ramon Llull, Anselm Turmeda o Guillem de Torroella i sobre temes de la literatura popular com el teatre d’origen medieval, o les rondalles mallorquines.

Temes mallorquins l’editen Edicions UIB i Publicacions de l’Abadia de Montserrat. El llibre ja és disponible a la llibreria electrònica.

Imaginari compartit. Estudis sobre literatura infantil i juvenil
Hora: 19.30 hores

Presentaran el llibre el doctor Joan Mas, professor del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la UIB i codirector de la col·lecció Biblioteca Miquel dels Sants Oliver, en la qual s’inclou el llibre; la senyora Maria del Mar Rayó, experta en literatura infantil; i la doctora Caterina Valriu, professora del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la UIB i autora del llibre.

Quaranta articles conformen Imaginari compartit. Estudis sobre literatura infantil i juvenil, un llibre que s’acosta a la literatura per a infants i joves des de perspectives diferents: la mirada històrica, la minuciosa anàlisi de les connexions, les convergències entre les rondalles i els contes moderns, els pensaments de l’autora sobre la narració oral i la manera d’explicar contes.

Imaginari compartit. Estudis sobre literatura infantil i juvenil l’editen Edicions UIB i Publicacions de l’Abadia de Montserrat. El llibre ja és disponible a la llibreria electrònica.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 01/03/2011

Data de publicació: 28/02/2011