Edicions UIB presenta el llibre "Representación mediática de la violencia de género. Análisis de la prensa balear (2004-2008)"

L’autora del llibre és la doctora Maria Isabel Menéndez, professora de Comunicació Audiovisual de la Universitat de Burgos

Dia: dimecres, 23 de març de 2011
Hora: 20 hores
Lloc: llibreria Literanta,
c/ de Can Fortuny, 4, Palma

Tindrà lloc la presentació del llibre Representación mediática de la violencia de género. Análisi de la prensa balear (2004-2008), a càrrec de la senyora Lila Thomàs, directora de l’Institut Balear de la Dona; la doctora Marta Fernández, directora de la Càtedra d’Estudis de Violència de Gènere de la UIB; i la doctora María Isabel Menéndez, autora del llibre.

Representación mediática de la violencia de género. Análisis de la prensa balear (2004-2008) neix arran de la necessitat d’aprofundir en la representació que fan els mitjans de comunicació de la violència masclista com a forma de prendre el pols a l’opinió pública. Presenta recomanacions de millora del tractament que els mitjans fan d’aquestes notícies. Per això, s’analitzen totes les agressions que han acabat amb mort que s’han produït entre 2004 i 2008 i que han aparegut publicades en diaris de la premsa balear.

María Isabel Menéndez és llicenciada en Ciències de la Informació, experta universitària en Polítiques Públiques i Igualtat i doctora en Filosofia. La seva principal línia de recerca tracta la comunicació amb perspectiva de gènere, matèria sobre la qual ha pblicat diversos articles en revistes científiques i alguns llibres, com El zapato de Cenicienta, El cuento de hadas del discurso mediático (Trabe, 2006) o Discurso de ficción y costrucción de la identidad de género en televisión (Edicions UIB, 2008). Actualment és professora de Comunicació Audiovisual a la Universitat de Burgos.

El llibre l’edita Edicions UIB.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 23/03/2011

Data de publicació: 22/03/2011