Edicions UIB presenta el llibre "Mecánica teórica", dels professors Jaume Carot, de la UIB, i Jesús Ibáñez, de la UPV/EHU

La mecànica teòrica s’aplica, entre d’altres, a l’estudi de la topologia de molècules d’ADN o el disseny de robots

Dia: divendres, 19 de novembre de 2010
Hora: 12 hores
Lloc: Son Lledó,
campus universitari, Palma

Tindrà lloc la presentació del llibre Mecánica teórica, a càrrec del senyor Ignacio Alcaraz, director territorial del Banco de Santander; dels doctors Jaume Carot i Jesús Ibáñez, autors del llibre; i de la doctora Montserrat Casas, Rectora de la UIB.

Jaume Carot és doctor en Ciències Físiques, professor i subdirector del Centre d’Estudis de Postgrau de la UIB. Jesús Ibáñez és doctor en Ciències Físiques per la Universitat Autònoma de Madrid i catedràtic i director del Departament de Física Teòrica i Història de la Ciències de la Universitat del País Basc. Tots dos han participat en nombrosos projectes de recerca internacional, en alguns dels quals com a investigador principal. Així mateix, són autors de diversos articles publicats en revistes internacionals especialitzades en física teòrica indexades al Science Citation Index (SCI) i són membres de diverses societats nacionals i internacionals de física.

El llibre Mecánica teórica conté allò que es considera el corpus de la mecànica teòrica. La mecànica és la part de la física que estudia el comportament dels objectes quan són sotmesos a forces o a desplaçaments. Les lleis que governen aquests fenòmens es poden deduir a partir d’alguns principis unificadors, d’una gran simplicitat i d’un abast molt ampli, i és en això que consisteix la mecànica teòrica. Així, la mecànica teòrica s’aplica a coses tan diverses i d’importància cabdal com la mecànica celeste, l’estudi de la topologia de molècules d’ADN i les seves interaccions amb les proteïnes, o el disseny de robots.

Es tracta d'un text concís que resulta útil per comprendre millor altres matèries com la mecànica quàntica o l’astronomia. El llibre està estructurat en sis capítols i s’adreça a estudiants de ciències o enginyeria dels cursos de grau o de màster, a qui se suposa un coneixement previ de la mecànica al nivell dels primers cursos de grau.

També assistiran a la presentació del llibre el senyor Alfonso Quijano, del Banco de Santander; el doctor Antonio Bernat, director d’Edicions UIB; i la doctora Patrícia Trapero, vicerectora de Projecció Cultural de la UIB.

El llibre és una coedició de l' Editorial Reverté i Edicions UIB.

Aquest llibre es pot adquirir a la llibreria electrònica de la UIB. 

Data de l'esdeveniment: 19/11/2010

Data de publicació: 18/11/2010