Edicions UIB presenta el llibre "El rei Jaume I en l'imaginari popular i en la literatura"

L’obra compta amb la participació de la doctora Caterina Valriu i del senyor Tomàs Vibot, professora i investigador de la UIB

L’edició del llibre és a cura dels senyors Emili Samper i Carme Oriol, investigadors de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona

Dia: dimecres, 10 de novembre de 2010
Hora: 20 hores
Lloc: Llibreria Quart Creixent,
c/ d’en Rubí, 5, Palma

La doctora Caterina Valriu, professora de Filologia Catalana de la UIB; el senyor Tomàs Vibot, investigador del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la UIB; i el doctor Antonio Bernat, director d’Edicions UIB, presentaran el llibre El rei Jaume I en l’imaginari popular i en la literatura. L’edició de l’obra és a cura del senyor Emili Samper i de la senyora Carme Oriol, investigadors del Departament de Filologia Catalana de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona.

Han participat en la redacción del llibre la doctora Caterina Valriu, amb l’article «El rei Jaume I: llegenda i territori», i el senyor Tomàs Vibot, amb l’article «De Salou a la Medina Mayurca –de la història a la llegenda». Tots dos són membres del Grup de Recerca en Etnopoètica de les Illes Balears, de la UIB.

El rei Jaume I en l’imaginari popular i en la literatura és una obra en què es recullen onze aportacions fetes per especialistes que estudien la importància de la figura del monarca català en aquests dos àmbits. El rei Jaume I és un personatge molt popular en la nostra cultura i un referent indiscutible en l’imaginari dels diversos territoris que la conformen. Protagonista de rondalles i llegendes, la seva figura ha estat evocada també per escriptors i artistes. Realitat i ficció s’abracen en un àmbit i altre i han creat la imatge que tenim avui dia del rei conqueridor de terres i cors. Aquest volum ofereix un recorregut per aquests viaranys, guiat per la figura del rei.

El llibre l’editen Edicions UIB i Publicacions URV.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 10/11/2010

Data de publicació: 09/11/2010