Edicions UIB presenta el llibre "De la ignorància a la Il·lustració, de la misèria al benestar. Guillem Moragues i Rullan (Petra, 1771 - Barcelona, 1836)", de Valentí Valenciano

Dia: dijous, 8 de juliol de 2010
Hora: 20 hores
Lloc: Literanta. Llibres i Cafè,
c/ de Can Fortuny, 4 A, Palma

Tindrà lloc la presentació del llibre De la ignorància a la Il·lustració, de la misèria al benestar. Guillem Moragues i Rullan (Petra, 1771 – Barcelona, 1836), a càrrec del senyor Joan Mas, codirector de la col·lecció Biblioteca Miquel dels Sants Oliver, en què s’edita aquest títol, i del senyor Valentí Valenciano, autor del llibre. També hi assistiran el senyor Joan Font, batlle de Petra i conseller de Cultura i Patrimoni del Consell de Mallorca; el senyor Santiago Juan, president de l’Institut d’Estudis Baleàrics; i el senyor Antonio Bernat, director d’Edicions UIB.

De la ignorància a la Il·lustració, de la misèria al benestar. Guillem Moragues i Rullan (Petra, 1771 – Barcelona, 1836) és un llibre que repassa la vida de Guillem Moragues i Rullan, un home que amb el seu treball i esforç aconseguí iniciar un canvi positiu de la vida pública. Guillem Moragues i Rullan és un personatge prominent del qual només ens ha arribat un tènue record. Encara avui és una persona poc coneguda, però la seva aportació fou cabdal en el procés de canvi de la Mallorca feudal a la Mallorca contemporània. Home lluitador, treballador constant, va perseverar a aconseguir el progrés de la majoria a canvi de la pèrdua dels privilegis d’uns pocs. Una vida que ara recull Valentí Valenciano en aquesta obra.

El títol és una coedició de l’Institut d’Estudis Baleàrics, Publicacions de l’Abadia de Montserrat i Edicions UIB.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 08/07/2010

Data de publicació: 07/07/2010