Edicions UIB presenta el llibre "Cuando un glaciar cercano desfallece", de Juanjo Oliva, editat dins la col·lecció Poesia de Paper

Dia: dissabte, 15 de gener de 2011
Hora: 20 hores
Lloc:
Can Monroig,
c/ de
Can Valella, 22, Inca

Tindrà lloc la presentació del llibre Cuando un glaciar cercano desfallece, del senyor Juajo Oliva. La presentació serà a càrrec del doctor Perfecto Cuadrado, professor de la UIB i codirector de la col·lecció Poesia de Paper, de la qual forma part l’obra que es presenta; el senyor Tià Zanoguera, artista i autor del pròleg del llibre; la senyora Àngels Zanón, actriu; i el senyor Juanjo Oliva, autor del llibre.

A Cuando un glaciar cercano desfallece l’autor explora el món de les relacions humanes, des d'una visió nominal, per arribar a allò universal a través del duet format pel “Jo” i per “l'altre”. L’autor adopta en l’obra una posició d'advocat del diable; se sotmet a ell mateix i als lectors a qüestions arriscades en l'àmbit de la parella. El títol del llibre intenta reflectir l'angoixa intel·lectual de les relacions afectives, segons la percepció que té l’autor de la glacera, entesa com un cos que és proper però que lentament morirà. Juanjo Oliva tracta de vincular la idea de la pèrdua de l'amor amb la idea de la pèrdua d'un paisatge de referència, que apareix com a testimoni mut però necessari.

Juanjo Oliva va néixer a Barcelona el 1963. És llicenciat en Història de l'Art per la Universitat de Barcelona. La crítica de l'art, el teatre i la poesia han estat des de sempre els territoris de la seva activitat intel·lectual i artística. A més de Cuando un glaciar cercano desfallece, Juanjo Oliva és autor també del poemari Aguas de Leteo, encara inèdit, i un altre titulat Les hores oposades, actualment en premsa.

Poesia de Paper és una de les col·leccions de més llarg recorregut d’Edicions UIB que conté en les seves pàgines poesia de totes les tendències i en qualsevol de les llengües de l'Estat espanyol. La col·lecció s’inicia el 1990, lligada a les lectures poètiques del Centre de Cultura Sa Nostra. El format senzill de la col·lecció amaga entre les pàgines els versos de fins a 173 autors, publicats en 147 volums fins a dia d’avui. La col·lecció la dirigeixen els doctors Perfecto Cuadrado i Francisco J. Díaz de Castro, professors del Departament de Filologia Espanyola, Moderna i Llatina de la UIB.

Cuando un glaciar cercano desfallece l’edita Edicions UIB i ja és disponible a la llibreria electrònica de la UIB.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 15/01/2011

Data de publicació: 14/01/2011