Edicions UIB i Laertes presenten "Dexter. Ética y estética de un asesino en serie", coordinat per la doctora Patrícia Trapero, professora de la UIB

CanalUIB

Dia: dijous, 9 de desembre de 2010
Hora: 20 hores
Lloc: Literanta Llibres i Cafè,
c/ de Can Fortuny, 4 A, Palma

Tindrà lloc la presentació del llibre Dexter. Ética i estética de un asesino en serie, coordinat per la doctora Patrícia Trapero, vicerectora de Projecció Cultural i professora de la UIB. La presentació serà a càrrec de la doctora Trapero i del doctor Antoni Bernat, director d’Edicions UIB.

Cada un dels treballs de Dexter. Ética y estética de un asesino en serie desenvolupa de manera transversal un aspecte particular de la producció televisiva. El seguiment o transgressió dels models de la ficció criminal, la dramatúrgia televisiva, la postmodernitat del personatge i la seva relació amb altres manifestacions culturals, el treball de l’actor, les característiques del psicòpata i les aportacions dels estudis de gènere i identitàries ofereixen una multiplicitat de perspectives que combinen els estudis crítics televisius amb claus de lectura per als seguidors de Dexter. O per a possibles nous espectadors d'una sèrie que ja ha estat catalogada com «de culte».

Patrícia Trapero és doctora en Filologia Hispànica per la UIB i actualment, a més de professora i investigadora de la Universitat, n’és la vicerectora de Projecció Cultural. Les seves línies de recera se centren en el concepte de dramatúrgia aplicat al cinema i a la televisió en els seus elements de relació amb altres plataformes de transmissió de continguts de ficció. És investigadora principal del projecte Dramatúrgies televisives contemporànies, finançat pel Ministeri d’Educació, i investigadora responsable del grup Representació, ideologia i recepció en la cultural audivisual (RIRCA) de la UIB.

A l’acte de presentació també hi assistiran alguns dels autors responsables de capítols que han participat en el llibre.

El llibre és una coedició de Laertes i Edicions UIB.

Dexter. Ética y estética de un asesino en serie ja està a la llibreria electrònica de la UIB.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 09/12/2010

Data de publicació: 07/12/2010