S’afegeixen als vuitanta investigadors d’arreu de l’Estat que han signat un manifest per defensar la implementació d’aquest etiquetatge sobre la qualitat nutricional dels productes
El doctor Josep A. Tur, catedràtic de Fisiologia del Departament de Biologia Fonamental i Ciències de la Salut i investigador principal del grup de recerca en Nutrició Comunitària i Estrès Oxidatiu, i la doctora Cristina Bouzas, professora associada del Departament de Biologia Fonamental i Ciències de la Salut, són dos dels vuitanta acadèmics i professionals sanitaris que recentment han signat un manifest per donar suport a la implementació de l’etiquetatge Nutri-Score, anunciat pel Ministeri de Consum del Govern espanyol per a principi d’any. Tots dos són també membres del Centre d'Investigació Biomèdica en Xarxa de Fisiopatologia de l'Obesitat i Nutrició (CIBEROBN).
Basat en un codi de lletres i colors, Nutri-Score és un etiquetatge nutricional que informa els consumidors sobre la qualitat nutricional dels productes. Està desenvolupat a partir d’un algoritme científic que ja ha estat adoptat en alguns països europeus, com ara França, Bèlgica, Alemanya i els Països Baixos. Segons els experts, s’ha demostrat que aquest etiquetatge facilita la comprensió de la qualitat nutricional dels aliments i fomenta unes decisions més bones de compra i consum en tots els contextos socioeconòmics.
Entre els experts que han donat suport a aquest manifest hi ha professionals del món de la dietètica i la nutrició, pediatria, medicina preventiva, oncologia, cardiologia, obesitat i salut pública i endocrinologia. Defensen que l’etiquetat frontal Nutri-Score ha estat desenvolupat i triat sobre bases científiques que en demostren l’eficàcia real i la superioritat respecte de la resta de logotips existents.
Més informació a: http://www.nutricio.urv.cat/ca/divulgacio/etiquetatge-frontal/
Data de publicació: 26/01/2021