Dones del planeta. Rutes per a una Agenda 2030 ecofeminista

Cicle de sessions monogràfiques de l'Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat

L'Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat (OCDS) i la Coordinadora d'ONGD de les Illes Balears organitzen la setena sessió del cicle dedicat a l'Agenda 2030, que versarà sobre «Dones del planeta. Rutes per a una Agenda 2030 ecofeminista». Les activitats tindran lloc els dies 5, 12 i 19 de març.

Programa

  • 5 de març, de les 17 a les 20.30 hores, a la sala d'actes del Parlament: «Taula d'entitats científiques i moviments socials».  Espai per crear aliances estratègiques i construir conjuntament en què reflexionarem sobre quina és la realitat de la implementació dels ODS 14 i 15 a les Illes Balears. Moderadora: Caterina Amengual, ambientòloga. Hi intervindran Margalida Ramis, portaveu i responsable de campanyes del GOB Mallorca; Raquel Vaquer Sunyer, membre de Terraferida, i investigadora de l'IMEDEA (CSIC); Inés Castejón, membre d'Enginyers sense Fronteres (ESF) i investigadora de l'IMEDEA (CSIC); Mari Gutic, de l'Asociación Ondine; Isabel Moreno, membre d'Amics de la Terra, i catedràtica de Biologia Marina de la UIB jubilada; Marta Carreras, d'Oceana i Mercè Morató, de l'Aliança Mar Blava. A les 19 hores.
  • 12 de març, a les 19 hores, a CineCiutat: Projecció del documental Berta vive, de Katia Lara. El documental ressegueix la trajectòria de l'activista social hondurenya Berta Cáceres, assassinada l'any 2013, i la seva lluita pels drets ambientals dels pobles indígenes a Hondures. Aquesta projecció es fa amb la col·laboració del Consell de Mallorca.
  • 19 de març, de les 17 a les 20.30 hores, a la sala d'actes del Parlament: S'impartirà la xerrada «Els ODS des d'una mirada feminista», a les 17 hores. Tot seguit, es representarà l'obra Microteatre pel planeta, a càrrec d'El Somni Microteatre. A les 19 hores tindrà lloc la «Taula d'institucions amb competències en sostenibilitat ecològica», moderada per Victòria Morell. Hi participaran Aina Calafat, coordinadora de projectes dels Serveis de Millora Agrària i Pesquera (SEMILLA); Neus Truyol, regidora d'Ecologia, Agricultura i Benestar Animal de l'Ajuntament de Palma; Sandra Espeja, consellera de Medi Ambient del Consell de Mallorca; i una representant del Parlament de les Illes Balears.

Data de l'esdeveniment: 05/03/2018

Data de publicació: 27/02/2018