Dones, congressos i ciència

El 12 de desembre UIBCongrés presenta la campanya #CongrésTéNomDeDona 

La campanya reivindica el paper actiu de les investigadores de la UIB en la ciència 

Dia: 12 de desembre de 2018
Hora: 12 hores
Lloc: Son Lledó, campus universitari, Palma

Presentació de la campanya #CongrésTéNomDeDona, d’UIBCongrés, de la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears. La campanya és una reivindicació del paper de les investigadores de la UIB que, a més, coincideix amb el quinzè aniversari d’UIBCongrés, l’oficina especialitzada en la gestió d’esdeveniments científics de la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears (FUEIB).

El projecte #CongrésTéNomDeDona s’articula al voltant de dos eixos: un calendari il·lustrat dedicat a dotze investigadores de la UIB que han organitzat congressos científics amb UIBCongrés i, alhora, una pàgina web on es pot ampliar continguts per valorar el binomi gènere-ciència. Les dotze investigadores formen part de diferents àrees de coneixement (Física Teòrica, Telemàtica, Informàtica, Enginyeria, Pedagogia, Psicologia, Filologia, Humanitats, etc.), i estan vinculades a la UIB, per la qual cosa el projecte posa l’accent en la importància de reconèixer el paper de les investigadores en clau local.

El calendari dedica un mes a cada investigadora, i hi apareix una il·lustració, una citació i els congressos que ha dirigit cada científica. Per la seva banda, la pàgina web inclourà les biografies i històries de vida de totes les investigadores, així com un dossier d’entrevistes que traça un recorregut per les trajectòries professionals i la pluralitat de percepcions que les investigadores tenen sobre el fet de ser dones de ciència. A més, la web permetrà la descàrrega de l’informe «El gènere del congrés», el qual mesura la presència de dones i homes als esdeveniments científics gestionats per UIBCongrés durant l’any 2018 partint d’una sèrie d’indicadors classificats per àrees de coneixement.

La presentació de la campanya #CongrésTéNomDeDona comptarà amb la presència del vicerector de Relacions Institucionals de la UIB, doctor Jordi Llabrés; el director de la FUEIB, senyor Luis Vegas; la responsable d’UIBCongrés, Margalida Homar; la il·lustradora Marta Font; la directora de l’Institut Balear de la Dona, senyora Rosa Cursach i les investigadores protagonistes de la campanya.

Data de l'esdeveniment: 12/12/2018

Data de publicació: 07/12/2018