Donació de llibres i materials sobre Dret civil per part del senyor Josep Cerdà Gimeno, notari jubilat

El senyor Josep Cerdà Gimeno ha fet una donació de llibres  a la Universitat de les Illes Balears. L'acte ha tingut lloc a la Seu universitària d'Eivissa i Formentera, i hi han assistit el Rector de la UIB, doctor Llorenç Huguet; la vicerectora de Projecció Cultural i Universitat Oberta, doctora Joana Maria Seguí; la vicerectora de Professorat i Seus Universitàries, doctora Maria Antònia Fornés; i la professora del Departament de Dret Privat doctora Olga Cardona. 

El senyor Cerdà és notari jubilat, i ha exercit a Formentera, Santa Eulària des Riu i Eivissa. També és doctor en Dret per la Universitat de València (2005). Va contactar amb la professora Olga Cardona, que imparteix l'assignatura de Dret Civil a la Seu universitària d'Eivissa i Formentera, per tal de cedir part dels seus arxius i materials, que versen majoritàriament sobre institucions de Dret privat. Entre els materials cedits a la UIB  destaquen:

  • Documents preparatoris de les seves obres. D’entre aquests treballs previs destaquen les versions definitives dels Comentarios al Código Civil y Compilaciones Forales, dirigits per Manuel ALBALADEJO, tom XXXI, vol. 2nA i 2nB (EDERSA, 2002)  i del seu llibre Costumbres jurídicas en las Pithiusas (Ed. DYKINSON, 2011).  En aquests treballs previs s’estudien les institucions del Dret civil pitiús, tradicionalment anomenat «Dret foral».
  • Fitxes de caràcter didàctic, escrites a mà, que versen fonamentalment sobre institucions del Dret mercantil.
  • Materials diversos relatius a l’origen de la Comissió d’Experts del Dret Civil Balear, creada el 1998 (precedent de l’actual Comissió Assessora de Dret Civil Balear, òrgan de consulta i assessorament de l’Executiu autonòmic en matèria de Dret privat).
  • Exemplars del Boletín de la Academia de Jurisprudencia y Legislación de Baleares (números I a XV, ambdós inclosos).
  • Còpies d’articles de revistes jurídiques, nacionals i estrangeres. 

Data de publicació: 04/04/2017