Dol per la mort del doctor Francisco Javier Pérez Pareja, professor del Departament de Psicologia de la UIB

La comunitat universitària i, en nom seu, el Rector expressen el seu dol per la mort del doctor Francisco Javier Pérez Pareja, professor titular d’universitat del Departament de Psicologia de la UIB.

El professor Francisco Javier Pérez Pareja era llicenciat en Psicologia (1980) i doctor en Psicologia (1988) per la Universitat Autònoma de Madrid. Va entrar a la Universitat de les Illes Balears l’any 1988, i era professor titular d'universitat de l'àrea de coneixement de Personalitat, Avaluació i Tractament Psicològics. Va ser director del Departament de Psicologia de la UIB (1997-2001) i membre del Comitè d’Ètica de la Recerca Biosanitària de la UIB (2014).

La seva trajectòria investigadora es va centrar en l’àmbit de l’avaluació i la intervenció en el camp de la psicologia de la salut. Era membre de la Societat Espanyola d’Ansietat i Estrès, de la qual va ser vicepresident; de l’Stress and Anxiety Research Society i de l’ Associació Balear per a la Promoció de la Psicologia Clínica i de la Salut (ABAPSICS), que presidí. També era membre del comitè de redacció de revistes científiques com Ansiedad y Estrés i la Revista de Psicopatología y Psicología Clínica, i revisor d’articles i exper de l’ANECA.

L’any 2019 va ser guardonat amb el Premi a la Trajectòria Vital de la Stress and Anxiety Research Society, amb el que es reconeixia la valuosa contribució del conjunt del treball del professor Pérez Pareja en el camp del diagnòstic i la intervenció dels trastorns psicològics.

Data de publicació: 25/04/2020