Dol per la mort del doctor Bartomeu Barceló i Pons, catedràtic de Geografia de la Universitat de les Illes Balears

La comunitat universitària i, en nom seu, la Rectora expressen el seu dol per la mort del doctor Bartomeu Barceló Pons, catedràtic de Geografia de la Universitat de les Illes Balears.

El doctor Barceló es va formar com a geògraf a les universitats de Barcelona, Madrid i la Sorbona de París, va ser col·laborador del Centre Superior d’Investigacions Científiques i ajudant del prestigiós professor Manuel de Terán a la Universitat de Madrid.

Va iniciar la seva carrera com a professor universitari l’any 1968 a la Universitat de Barcelona. L’any 1975 es va incorporar com a agregat de la Facultat de Filosofia i Lletres, delegació de Palma, on poc després va ser catedràtic.

Va participar intensament en els treballs de la Comissió Preparatòria de la Universitat de Palma de Mallorca, redactant la memòria justificativa per a la creació de la Universitat, i entre els anys 1976 i 1980 va ser vicepresident de la Comissió Gestora.

El doctor Bartomeu Barceló va ocupar el càrrec de primer degà de la Facultat de Filosofia i Lletres i fou l’impulsor del projecte de l’edifici Ramon Llull. Entre els anys 1980 i 1982 va ser vicerector d'Investigació i posteriorment director del Departament de Geografia.

L’any 2009 va rebre el premi Ramon Llull, del Govern de les Illes Balears, en reconeixement a la seva intensa i prolífica activitat acadèmica i molt especialment per la seva col·laboració activa en la creació de la UIB i del seu departament de geografia, guardó que s’afegeix, entre d’altres, a la Medalla d’Argent que li va concedir la Universitat de les Illes Balears l’any 2003, i la Creu de Sant Jordi, que li va concedí la Generalitat de Catalunya l’any 2002. 

Documents relacionats

  • IB3

Data de publicació: 10/10/2012