Deu anys de l'IFISC i del cicle Explorant les Fronteres entre Sabers

L'IFISC (CSIC-UIB) celebra el desè aniversari amb la desena edició del cicle de conferències sobre divulgació científica 

Conferència inaugural
Dia: dimecres, 24 de maig de 2017
Hora: 19 hores
Lloc: CaixaFòrum Palma, plaça de Weyler, 3, Palma  

La celebració del desè aniversari de l'Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos (IFISC, UIB-CSIC), coincideix amb la desena edició del cicle Explorant les Fronteres entre Sabers, que, com és habitual, és coordinat i impulsat per l’IFISC (CSIC-UIB) i l'Obra Social la Caixa.

Un dels principals objectius de l’IFISC (CSIC-UIB), des del seu naixement fins avui, ha estat l'organització d'activitats que promoguin la divulgació del treball interdisciplinari dels seus investigadors entre la ciutadania. En aquesta ocasió, el tema central del cicle serà els sistemes complexos.

En aquesta desena edició, es comptarà amb investigadors de l'àrea de Física que realitzen una clara activitat interdisciplinària, en aquest cas en els camps de les ciències de la vida i de les ciències socials. Els ponents, escollits per la seva experiència en la temàtica del cicle, oferiran una visió àmplia de quins són els nous reptes científics en el camp dels sistemes complexos i com aquests poden impactar en el nostre dia a dia.

El cicle comença el dimecres 24 de maig, a les 19 hores, amb la xerrada del doctor Jordi García-Ojalvo (Universitat Pompeu Fabra) titulada «Tots a l'una: Sincronització en la naturalesa».

El doctor Josep Perelló (Universitat de Barcelona) serà l'encarregat de continuar el cicle; el títol de la seva conferència, impartida en català, és: «Ciència ciutadana: Què aporta la participació ciutadana a una recerca?», el dimecres 31 de maig, també a les 19 hores.

El cicle de xerrades conclourà amb l'acte commemoratiu del desè aniversari de l’IFISC, el qual inclourà la xerrada «Gens i genealogies: mites i realitats sobre la nostra herència», que impartirà la doctora Susana Manrubia (Centre Nacional de Biotecnologia) el dimarts 6 de juny a les 19 hores. 

Notícies relacionades

Data de l'esdeveniment: 24/05/2017

Data de publicació: 22/05/2017