Deià i Palma acullen el 15th International Robert Graves Conference

El 15è congrés internacional sobre Robert Graves es durà a terme del 12 al 16 de juliol a Mallorca. Les sessions se celebraran al CaixaForum (Palma) i a Deià, municipi que acollí l’artista fins a mitjans dels anys 80 del segle XX.

La trobada, anomenada “Robert Graves i correspondències”, compta amb la participació d’una quarantena d’acadèmics, estudiants d’investigació, professors i entusiastes en la vida i obra de Robert Graves, procedents de diferents països d’Europa. El programa d’aquest congrés internacional compta amb conferències plenàries, la presentació de diversos panells, una recepció institucional al castell de Bellver, concerts, projeccions i diverses activitats al terme municipal de Deià.

Aquest esdeveniment l’organitzen la Fundació Robert Graves, la Robert Graves Society i la Universitat de les Illes Balears (UIB), amb el suport de la Sheffield Hallam University d’Anglaterra, la Fundació “la Caixa”, l’Ajuntament de Deià, l’Ajuntament de Palma i la conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura del Govern de les Illes Balears.

UIBCongrés, àrea d’organització de congressos de la FUEIB, assumeix la secretaria tècnica de l’esdeveniment. Podeu consultar més informació, aquí.

Sobre Robert Graves

L’escriptor i poeta Robert Graves (1985-1985) és un dels grans autors en llengua anglesa del segle XX.

 El 1929, va escriure el seu gran relat autobiogràfic “Adéu a tot això”, i va traslladar-se d’Anglaterra a Deià, on va viure la resta de la seva vida. Va ser Catedràtic de Poesia d'Òxford, finalista al Nobel de Literatura i va rebre la Medalla d'Or a la Poesia de la Reina Isabel II l’any 1968.

Va viure a Deià des de 1929 fins a la seva mort. La seva casa fou adquirida per la Fundació Robert Graves, integrada per entusiastes de la seva vida i obra, i actualment pot ser visitada. 

Data de l'esdeveniment: 12/07/2022

Data de publicació: 11/07/2022