De la Foscor a la Penombra: La lluita contra la malària i les malalties oblidades al segle XXI

La UIB organitza els dies 22, 23 i 24 de maig de 2017 un simposi sobre malalties tropicals desateses

Dies: 22, 23 i 24 de maig de 2017
Lloc: aula 1 de l'edifici Mateu Orfila i Rotger, campus universitari, Palma

La UIB organitza el simposi De la Foscor a la Penombra: La lluita contra la malària i les malalties oblidades al segle XXI, que tindrà lloc els dies 22, 23 i 24 de maig de 2017 i que comptarà amb la participació de destacats especialistes en malalties desateses de la Liverpool School of Tropical Medicine, l'Institut de Salut Global de Barcelona, l'Hospital Universitari Son Espases, Lokímica i la UIB.

Les malalties tropicals desateses o oblidades afecten mil milions de persones arreu del món. Són malalties que, podent ser previngudes o tractades, continuen sent altament prevalents entre els pobladors de les zones més pobres del planeta. Aquest curs de formació vol fer visibles aquestes malalties des d'un punt de vista científic, social i de salut global. Amb aquest objectiu es vol informar, sensibilitzar i educar la comunitat universitària i els professionals de les Illes Balears interessats respecte a les malalties desateses, i promoure que els futurs investigadors en ciències i medicina es dediquin a l’estudi d’aquestes malalties. En el simposi s'abordaran temes de salut relacionats amb la situació global actual, com el moviment de persones en camps de refugiats i en zones de conflicte social.

El simposi l'organitza la doctora Claudia Paredes, professora del Departament de Biologia de la UIB, i és finançat en el marc de la XIII Convocatòria d'ajuts a les accions d'educació per al desenvolupament per a una ciutadania global 2016-17, que gestiona l'Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat de la UIB.

Data de l'esdeveniment: 22/05/2017

Data de publicació: 12/05/2017