Darrers dies per sol·licitar la beca Santander-CRUE-CEPYME de pràctiques remunerades en PIME

El Banc Santander destinarà 108.000 euros a aquestes beques per a la Universitat de les Illes Balears el 2015

El termini d'inscripció per a estudiants i empreses acaba el 31 de gener

El Banc Santander, a través de Santander Universitats, ha posat en marxa la quarta convocatòria del programa Beques Santander-CRUE-CEPYME, que ofereix 60 beques als alumnes de la Universitat de les Illes Balears per fer pràctiques professionals en petites i mitjanes empreses de la regió el curs 2014-15.

En aquesta quarta edició, 5.000 universitaris de tot Espanya podran fer pràctiques professionals remunerades en PIME al llarg de 2015. Quan acabi aquest curs acadèmic, 17.500 estudiants hauran participat en aquest programa des que va començar, el curs acadèmic 2011-12.

Amb la quarta edició, el Banc Santander, de la mà de la seva Divisió Global Santander Universitats, haurà aportat 31,5 milions a aquest programa, que gestionen directament les universitats.

A les Illes Balears, el programa hi destinarà aquest any 108.000 euros. En total, aquesta iniciativa haurà permès que, a la fi de 2015, 206 universitaris d'aquesta comunitat autònoma hagin realitzat pràctiques professionals, amb un suport de 370.800 euros del Banc Santander.

Tres mesos de pràctiques en PIME de les Illes Balears

Les beques, que compten amb una aportació de 1.800 euros cadascuna, estan impulsades pel Banc Santander, la CRUE (Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles) i la CEPYME (Confederació Espanyola de la Petita i Mitjana Empresa), representada en aquesta regió per la CAEB. Aquestes beques faciliten pràctiques professionals en microempreses i petites i mitjanes empreses balears durant tres mesos, per complementar la formació dels estudiants, ampliar els seus coneixements i afavorir la seva inserció laboral. A les PIME, el programa els permet incorporar el millor talent entre els joves.

Més de 200.000 sol·licituds

En les tres convocatòries anteriors, més de 204.000 estudiants varen demanar la beca, i més de 24.000 petites i mitjanes empreses espanyoles varen participar en el programa. A més, més d'un 44 per cent dels becaris de la tercera edició es varen quedar a l'empresa, bé ampliant la beca o passant a plantilla.

A les Illes Balears, més de 300 universitaris varen optar a una de les 60 beques assignades a la UIB a la III edició, de 2014, mentre que 163 PIME de la comunitat es varen inscriure al programa.

Per participar, els universitaris i les empreses s'han de registrar a la web <www.becas-santander.com>, on també trobaran les bases i condicions del programa.

Les universitats s'ocupen d'assignar les pràctiques d'acord amb criteris de transparència i mèrit, coneixement d'idiomes i valoració de la candidatura per part de l'empresa en entrevista personal. Quan es registren en aquest programa de beques, els estudiants, a més, poden participar en les activitats i els serveis que els ofereix la comunitat de becaris Santander, a través de <www.agora-santander.com>.

El Banc Santander promou aquestes iniciatives a través de la seva Divisió Global Santander Universitats, que manté acords de col·laboració amb més de 1.100 universitats i centres d'investigació de tot el món i ha destinat més de 1.000 milions d'euros a diverses iniciatives i projectes universitaris els últims 17 anys.

Per demanar la beca Santander-CRUE-CEPYME a la UIB:
http://www.fueib.org/ca/informacio/130/becas-santander-crue-cepyme-convocatoria-2014-2015.htm

Més informació a <www.santander.com/universidades>. 

Notícia relacionada

Data de publicació: 15/01/2015