Conferència oberta de les Trobades Relativistes Espanyoles 2015

La doctora Esperanza López Manzanares impartirà la conferència «Viviendo en la frontera: una introducción al principio holográfico» 

Dia: dijous, 10 de setembre de 2015
Hora: 19 hores
Lloc: CaixaFòrum Palma, plaça de Weyler, 3, Palma 

Tindrà lloc la conferència divulgativa «Viviendo en la frontera: una introducción al principio holográfico», que impartirà la doctora Esperanza López Manzanares, investigadora de l’Instituto de Física Teòrica del CSIC (Madrid).

Aquesta conferència és oberta al públic general i forma part del programa social del congrés Trobades Relativistes Espanyoles 2015 (Encuentros Relativistas Españoles 2015), que es fa a la Universitat de les Illes Balears del 7 a l’11 de setembre de 2015.

El congrés l’organitzen el grup de recerca en Relativitat i Gravitació de la UIB i la Societat Espanyola de Gravitació i Relativitat (SEGRE). La reunió científica coincideix amb la commemoració del centenari de la publicació de la teoria de la relativitat d’Albert Einstein. Enguany, amb el títol «Stepping into the second century», el congrés acollirà més de 80 investigadors d’arreu del món, que hi presentaran treballs i recerques sobre temàtiques que donaran forma a la recerca futura en relació amb totes les àrees de la física gravitatòria i la relativitat.

El congrés també coincideix amb la posada en marxa del detector d’ones gravitacionals Advanced LIGO, a partir del 15 de setembre. El grup de recerca en Relativitat i Gravitació de la UIB és l’únic grup espanyol que participa en aquest projecte internacional en el qual prenen part més de 800 investigadors d’universitats i centres de recerca d’arreu del món. 

Notícia relacionada

Data de l'esdeveniment: 10/09/2015

Data de publicació: 08/09/2015