Concerts solidaris: «Un present per una nadala»

La Fundació “la Caixa” i CaixaBank, en col·laboració amb la Universitat de les Illes Balears, han presentat la iniciativa «Un present per una nadala», que es vehicularà a través de les Corals de la Universitat de les Illes Balears, el programa de voluntariat de CaixaBank, Càritas Mallorca i Fundació Monti-sion Solidària. El programa rebrà una aportació econòmica de la Fundació “la Caixa” a través de CaixaBank

Amb aquesta iniciativa, infants de Mallorca tindran un present per Nadal. S’han programat tres concerts de nadales, a Manacor, Valldemossa i Palma, on es proposa lliurar una jugueta nova (trencaclosques de tres a cinc anys o conte de sis a vuit anys) embolicada per a regal a l’entrada al concert. Els voluntaris de CaixaBank facilitaran la recollida dels presents i en coordinaran el transport amb les entitats beneficiàries.

Programa de concerts

Dissabte, 11 de desembre, a les 19 h. Parròquia de la Mare de Déu dels Dolors, Manacor.
Concert a càrrec del Cor de Mestres Cantaires de la UIB i de l’Orfeó UIB.
Concert a benefici de Càritas Mallorca.

Diumenge, 12 de desembre, a les 12 h. Cartoixa de Valldemossa.
Concert a càrrec del Cor de Majors de la UIB, Coral Juvenil de JM i Cor de Dones de la UIB. Concert a benefici de Càritas Mallorca.

Dissabte, 18 de desembre, a les 12.30 h. Església de Monti-sion, Palma.
Concert a càrrec de les Corals Infantils de JM, Cor de Pares i Mares de la UIB i Coral Universitat de les Illes Balears. Concert a benefici de Fundació Monti-sion Solidària.

Aquesta iniciativa, emmarcada en el conveni de col·laboració de la Universitat de les Illes Balears i Fundació “la Caixa” i CaixaBank, és possible gràcies a la confiança dels clients de CaixaBank. Té l’objectiu d’acostar la música nadalenca al màxim de persones i indrets de Mallorca possible, contribuir a millorar la vida de les persones en situació de vulnerabilitat i fomentar la col·laboració del teixit institucional, empresarial i social de la nostra societat. Alhora, es recolza en la tasca del dia a dia de les entitats que treballen amb infants en situació de vulnerabilitat. 

La Acció Social, un dels pilars del pla de RSC de CaixaBank

Fruit de la col·laboració entre la Fundació "la Caixa" i CaixaBank, cada any, més de 10.000 projectes reben, en conjunt, prop de 45 milions d'euros de la Fundació "la Caixa" a favor de més de 8.000 entitats socials de tot el país. Des que començà la crisi de la COVID-19, la Fundació "la Caixa" ha destinat, a través de CaixaBank, 9,6 milions d'euros a 1.700 projectes relacionades amb el proveïment d'aliments, material sanitari i emergències per ajudar les persones vulnerables més afectades per la pandèmia.

Corals de la Universitat de les Illes Balears

La Coral Universitat de les Illes Balears (fundada, el curs 1976-77 pel director Joan Company i un grup d’estudiants i professors de la nostra universitat) ha aconseguit bastir tot un edifici coral que es fonamenta en tres pilars bàsics: a) formació: s’ha promogut un vertader centre de cant coral, amb deu corals filials; b) investigació: s’han esmerçat mitjans per a les activitats de recerca i promoció del patrimoni musical illenc i contemporani; i, finalment, c) divulgació: ha donat a conèixer el gran repertori simfonicocoral a la societat de les Illes. Trobareu tota la informació de la Coral Universitat de les Illes Balears al seu web <http://www.coraluib.com/>.

Data de publicació: 23/11/2021