Concert de l’Orquestra UIB a Menorca amb motiu del 25è aniversari de la creació de les seus universitàries

La Universitat de les Illes Balears celebra el 25è aniversari de la creació de la Seu de Menorca, que comencà a funcionar el curs 1997-98 a l’espai cedit per l’IES Josep Miquel i Guàrdia, a Alaior, el curs  Deu anys més tard, s’inaugurava la Seu de Menorca actual, ubicada a l’edifici de Can Salort, al carrer de Santa Rita, al mateix municipi.

El 7 de maig, el pati de Sa Lluna, al convent de Sant Diego d’Alaior, acollirà un concert de l'Orquestra Universitat de les Illes Balears, dirigida per Xisco Amengual. L’acte té la col·laboració del Consell de Menorca, l’Ajuntament d’Alaior i la Fundació Baleària.

Hi assistiran el Rector de la UIB, Jaume Carot; la vicerectora de Docència de Grau i Seus Universitàries, Yolanda González; el conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company; el batlle d’Alaior, Josep Lluís Benejam; i el doctor Sebastià Verger, professor de l´Àrea de Didàctica i Organització Escolar.

Actualment, la Seu de Menorca acull 322 alumnes d’estudis oficials de grau i postgrau, i té una programació estable de la Universitat Oberta de Majors (UOM), que començà l’any 1999. La UIB també imparteix a les seus activitats i tallers de foment de les vocacions i promoció dels estudis entre els alumnes de primària i secundària. Com a novetats per al curs que ve a la Seu de Menorca, està previst oferir cinc places més al grau d'Infermeria i implantar-hi el doble grau d’Educació Infantil i Primària, que oferirà vint places.

Programa

El programa d’activitats commemoratives es clourà amb la visita guiada «Can Salort: El casat i la família», seu de la Universitat de les Illes Balears a Menorca. La visita es farà el 14 de maig amb Pau Salort. L’edifici que acull la Seu de Menorca és una casa senyorial que pertanyia a una família terratinent menorquina, la més important d'Alaior.

Les activitats organitzades amb motiu de l’aniversari començaren el 30 d’abril amb la ruta guiada «Paisatge cultural de Punta Nati, patrimoni de pedra seca».

Data de l'esdeveniment: 07/05/2022

Data de publicació: 06/05/2022