Comunicat del Consell de Direcció de la UIB sobre el conflicte a Israel i a Gaza

El Consell de Direcció de la UIB, davant els fets que tenen lloc aquests dies a Israel i a Gaza, i des del seu ferm compromís amb la pau, els valors democràtics i els drets humans, vol:

1) Mostrar tota la seva solidaritat amb la població afectada en el conjunt dels territoris i manifestar que cap conflicte no pot justificar el patiment i les víctimes entre la població.

2) Traslladar el seu suport a la població en general i a la comunitat científica israeliana i palestina en particular, que veuen com la seva activitat es veu mediatitzada, una vegada més, per esdeveniments de caràcter bèl·lic. Les universitats i la ciència en general són i han de seguir sent un espai de pau, cooperació i diversitat incompatible amb la guerra o el terrorisme.

3) Reivindicar les vies polítiques basades en el diàleg i la negociació com les úniques vàlides per a la resolució dels conflictes.

4) Exhortar la comunitat internacional, especialment les institucions de la Unió Europea i els seus Estats membres, a treballar amb l’objectiu de generar les condicions polítiques que permetin aturar la confrontació bèl·lica, evitar l'escalada del conflicte, donar resposta ràpida a les seves conseqüències humanes i materials i promoure un escenari futur de pau i concòrdia entre les persones i els pobles. 

La UIB també s'adhereix al comunicat següent:

Data de publicació: 13/10/2023