Comunicat de la Xarxa Vives d'Universitats sobre inversió en recerca, creixement i competitivitat

El Consell General de la Xarxa Vives, formada per 21 universitats de Catalunya, País Valencià, Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i Sardenya, i present a quatre estats europeus, vol fer les consideracions següents:
  1. Les universitats de la regió Vives representen un pol d’educació superior i recerca d’excel·lència al sud d’Europa, que entre altres dades concentra 1 de cada 3 investigadors de l’Estat espanyol i la meitat de les patents en explotació per la universitat.
     
  2. La taxa de retorn dels fons públics dedicats a R+D supera el 30% a nivell europeu i qualsevol augment de la inversió en recerca té el potencial de traduir-se en un creixement de la renda per càpita d’un territori.
     
  3. La crisi econòmica ha conduït la Unió Europea a una espiral de polítiques d’austeritat que necessàriament s’han de conciliar amb estratègies per a fer possible un nou entorn econòmic favorable. En aquest sentit, és clau donar prioritat a la inversió en recerca i innovació, pedra angular de l’economia del coneixement que ha d’impulsar la competitivitat, l’ocupació i el creixement sostenible.
     
  4. En conseqüència, les universitats reiterem el nostre compromís amb la recerca i la innovació de qualitat i instem als governs regionals, a les administracions estatals, i de la Unió Europea, a mantenir i reforçar l’aposta pressupostària fixada al Programa Horitzó 2020.

   Castelló de la Plana, Barcelona, Palma, Perpinyà, Sant Julià de Lòria, Sàsser
                                                                                       14 de març de 2013

Documents relacionats

Data de publicació: 15/03/2013