Compareixença del Consell d'Estudiants a la Comissió d'Educació del Parlament de les Illes Balears

El vocal de Recerca i Postgrau, Guillem Coll, va explicar els objectius i necessitats del col·lectiu estudiantil 

Una representació del Consell d’Estudiants de la Universitat de les Illes Balears va assistir a la Comissió d’Educació, Universitat i Recerca del Parlament de les Illes Balears, on els grups parlamentaris havien demanat la compareixença de la nova presidència del màxim òrgan de representació dels estudiants de la Universitat per exposar la seva visió sobre la situació general de la política universitària a les Illes Balears.

El vocal de Recerca i Postgrau del Consell d’Estudiants, Guillem Coll, va comparèixer per explicar els objectius actuals de l’òrgan, que van des de l’exercici d’una representació activa, eficient i diligent de l’alumnat fins a vetllar per la salut mental i física dels estudiants i la promoció dels hàbits de vida saludable, passant per l’impuls de la participació estudiantil a la universitat, la participació dels estudiants en tasques de recerca, la interacció amb la societat civil i l’Administració.

Actualment, el Consell d’Estudiants col·labora en l’organització de l’extensió universitària i potencia l’interès per la vida cultural, artística i esportiva de la comunitat en general; a més, dona suport a les tasques relacionades amb aquests temes.

Coll va explicar també el programa de promoció de la recerca Rectora Montserrat Casas, una iniciativa del Consell d’Estudiants en col·laboració amb la UIB. Aquest programa permetrà que estudiants de grau presentin els resultats de la seva recerca a congressos científics a través d’ajuts directes; també oferirà activitats formatives i xerrades orientades als joves investigadors i a la inserció laboral. «La UIB aporta a la societat més de 1.200 graduats anualment que participen del canvi de model socioeconòmic que desitjam per a les nostres illes», va explicar Coll, qui reivindica un finançament adequat per a la Universitat i la necessitat de signar el contracte programa per dotar la UIB d’una estabilitat econòmica i capacitat de planificació molt necessàries.

Per altra banda, es va demanar que es continuï pas a pas en la senda de creixement per allunyar la UIB de la precarietat. En aquest mateix sentit es reivindicà una millora de les condicions laborals i salarials dels doctorands que són essencials si es vol mantenir l’atracció del talent i la competitivitat.

Finalment, s’agraí a tots els grups parlamentaris el suport a la compareixença del Consell d’Estudiants, el to cordial i la riquesa del torn de preguntes. Coll convidà els portaveus dels diversos grups a visitar el campus i a continuar l’intercanvi d’idees, i va expressar el desig que la veu del Consell d’Estudiants es continuï valorant i escoltant al futur.

A la sessió parlamentària varen assistir el tresorer i el vocal de Transformació Digital del Consell d’Estudiants, José Javier Sánchez i Sergi Sebastián. Hi assistiren també la vicerectora d’Estudiants, Carmen Touza; el professor del Departament de Biologia Antoni Bennàssar; la investigadora predoctoral Maria Cañellas, i Lorena Cano, exalumna de la UIB. 

Data de l'esdeveniment: 23/03/2023

Data de publicació: 27/03/2023