Comença el cicle de conferències Fronteres de la Química

El doctor Fernando Cossío Mora, director científic d’Ikerbasque, inaugura el cicle organitzat pel Departament de Química i la secció territorial de les Illes Balears de la Reial Societat Espanyola de Química 

Dia: dimecres, 11 de febrer de 2015
Hora: 10.30 hores
Lloc: Aula de Graus de l'edifici Antoni M. Alcover, campus universitari, Palma 

El doctor Fernando Cossío Mora, director científic de la fundació Ikerbasque, impartirà la primera conferència del cicle Fronteres de la Química, que organitzen conjuntament del Departament de Química de la UIB i la secció territorial de les Illes Balears de la Reial Societat Espanyola de Química.

En la primera part de la conferència, que té per títol «La investigación en tiempos de crisis: por qué no debemos hacer el I+D+iota», el doctor Fernando Cossío presentarà les singularitats de la fundació Ikerbasque (País Basc) i destacarà el paper de la recerca científica i la innovació en l’impuls de l’economia. En la segona part, «Interacciones ADN-Pt(II): de la Quimioterapia a las Huigenasas», mostrarà els avenços en la seva recerca.

Cicle de conferències

El cicle Fronteres de la Química té el doble objectiu de mostrar els esforços de gestió econòmica i planificació científica de cinc dels grans centres de recerca espanyols que han aconseguit destacar pels seus resultats en innovació científica i també en planificació de recursos, i a la vegada mostrar la recerca que es fa en aquests mateixos centres en àrees sobresortints de confluència de la química amb altres disciplines com la biologia, la computació o els materials.

Per això, al llarg de tot l’any 2015 s’organitzaran conferències a càrrec de destacats investigadors en l’àmbit de la química que, a la vegada, tenen o han tingut càrrecs de responsabilitat en la gestió d’aquests importants centres de recerca. Es tracta del doctor Fernando Cossío Mora, director científic d’Ikerbasque; el doctor Miquel Àngel Pericàs Brondo, director científic de l’Institut Català d’Investigació Química; el doctor José Luis Mascareñas, director científic del CIQUS; el doctor Miguel Ángel Miranda, exdirector de l’ITQ; i el doctor José M. Lassaletta Simón, professor d’investigació de l’IIQ.  

Notícia relacionada

Data de l'esdeveniment: 11/02/2015

Data de publicació: 05/02/2015