Col·laboració publicoprivada per a la segona edició del Màster en Gestió Turística a Eivissa

La segona edició del Màster en Gestió Turística (MTA), títol propi de la Universitat de les Illes Balears, comença a Eivissa, gràcies al suport del Consell d’Eivissa, dues fundacions i d’un grup d’hotelers que volen impulsar l'alta especialització del sector turístic de l’illa. Les empreses donen suport al projecte mitjançant una aportació econòmica de 36.000 euros, en benefici dels alumnes d’aquesta edició.

Després de l'èxit de la primera edició, la Federació Empresarial Hotelera d'Eivissa i Formentera, Hermanas Reina Escandell SL (Migjorn Ibiza Suites & Suites), Fiesta Hotels & Resorts SL (Palladium Hotel Group), i les fundacions Abel Matutes i Vicente Juan Guasch han signat un conveni amb la Universitat de les Illes Balears (UIB), a través de la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears (FUEIB), amb la finalitat d'oferir una nova edició del Màster als estudiants eivissencs. El curs s’impartirà a l’Escola de Turisme del Consell d’Eivissa, i la Federació Empresarial Hotelera ha donat suport a la iniciativa amb la difusió de l'oferta formativa entre els associats.

La formalització de la col·laboració publicoprivada per impartir el MTA a Eivissa s’ha materialitzat amb la signatura del conveni, el passat 11 de febrer, a les instal·lacions de la Seu universitària. A la signatura, hi assistiren representants de les entitats i el Rector de la UIB, Llorenç Huguet.

El MTA és un programa pioner a Espanya que cobreix les necessitats formatives per a la direcció d'empreses turístiques i aspira a formar directius altament especialitzats en el sector. El Màster, que s’imparteix del 21 de gener de 2019 al 5 de desembre de 2020, s’adreça sobretot a llicenciats i diplomats universitaris, encara que hi podran tenir accés persones sense titulació en funció del seu curriculum vitae. Aquesta és la segona edició del Màster a Eivissa i el programa s’ha adaptat perquè els alumnes del MTA puguin compatibilitzar el curs amb la jornada professional, ja que durant el període de temporada turística s’aturaran les classes.

L’objectiu del programa de formació és que els alumnes siguin capaços de generar un procés de planificació turística a llarg termini, dominar les noves tecnologies en la gestió i en la presa de decisions empresarials en el sector turístic, conèixer en profunditat les diferents àrees funcionals de l'empresa turística i les particularitats de la gestió turística en un context internacional, entre d’altres.

El turisme és un dels principals sectors econòmics de les Balears, i molt important per a les empreses instal·lades a Eivissa i per a l’ocupació dels habitants. Iniciativa privada i sector públic coincideixen que la formació és vital per a què es desenvolupi un turisme de qualitat, el qual està estretament relacionat amb la capacitació dels treballadors implicats. Aquest fet és, precisament, el que ha motivat la col·laboració publicoprivada a través d'un conveni pioner i innovador a l'illa d'Eivissa.

Documents relacionats

Data de publicació: 12/02/2019