Col·labora contra el canvi climàtic

Amb motiu de la cloenda de la cimera del clima de París (COP21), amb la signatura de l’anomenat Acord de París, el Vicerectorat de Campus, Cooperació i Universitat Saludable rellança la campanya Els Caps de Setmana... Desconnecta't de la UIB! 

La finalitat de la campanya és que tots els integrants de la comunitat universitària desconnectin els aparells elèctrics durant el cap de setmana, i especialment ara que vénen les vacances de Nadal. L’objectiu és doble: la conscienciació sobre la importància del medi ambient, i l'estalvi econòmic.

El text final de l'Acord de París, que ha estat ratificat pels 195 països reunits a la capital francesa, té com a objectiu principal aconseguir que l'augment de la temperatura mitjana del planeta a final de segle pel canvi climàtic quedi «molt per sota» dels dos graus respecte als nivells preindustrials. També s'apunta al fet que s'han de fer esforços perquè «no superi 1,5 graus». Es vol, a més, augmentar la capacitat dels països d'adaptar-se al canvi climàtic, sempre tenint en compte la «seguretat alimentària». Finalment, s'advoca a favor d’aconseguir que els fluxos financers s’adrecin cap a una economia baixa en emissions de gasos d'efecte hivernacle.

Cada un dels membres de la comunitat universitària podem contribuir de manera directa a la mitigació d’aquests gasos, posant el nostre granet d’arena.

Consumir amb moderació suposa viure tenint en compte el límit del planeta per assegurar un futur saludable en què tots els nostres somnis es poden fer realitat. La prosperitat no ha de suposar un cost per a la Terra. Viure de forma sostenible significa fer més amb menys. Es tracta de saber que les taxes actuals d'ús de recursos naturals i els impactes mediambientals d'aquest ús no han de ser part indispensable del desenvolupament econòmic.

A més de la proposta Desconnecta’t, us suggerim que signeu la petició del Govern perquè aposti per les energies renovables per combatre el canvi climàtic, a través de la campanya de WWF (World Wide Fund For Nature) Ni un Grado Más: Actúa ya contra el cambio climático. Podemos evitarlo.

Documents relacionats

Data de publicació: 15/12/2015