Ciència per a Tothom arriba a Eivissa

390 alumnes de tretze centres participaran en activitats pràctiques relacionades amb els continguts científics i tècnics d'ESO i batxillerat 

Dies: 18, 19 i 20 de febrer de 2020
Hora: de les 8.30 a les 14 h
Lloc: Seu universitària d’Eivissa i Formentera

El programa de foment de les vocacions científiques i tècniques Ciència per a Tothom arriba a la Seu universitària d'Eivissa i Formentera. La cita és els dies 18, 19 i 20 de febrer de 2020. Hi participaran 390 alumnes de tercer i quart d'ESO i de primer de batxillerat de tretze centres de les Pitiüses, que faran activitats pràctiques relacionades amb els continguts científics i tècnics d'ESO i batxillerat.

Per torns, els alumnes participaran en les activitats Demolab i Demotec següents: 

  • Física. El pla inclinat
  • Biologia. Introducció a la genètica amb Drosophila melanogaster
  • Matemàtiques. Jocs topològics

Les activitats Demolab i Demotec les organitzen la Facultat de Ciències i l’Escola Politècnica Superior en el marc del Programa d’orientació i transició a la Universitat (PortUIB) de la UIB i la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca del Govern de les Illes Balears. Les activitats a Eivissa estan patrocinades per la Residència d’Estudiants de la UIB.

Activitats obertes al públic: 19 de febrer

Dia 19 de febrer a l’horabaixa, la Seu universitària d'Eivissa i Formentera també acollirà diverses activitats per al públic general.

A les 18 hores, es faran activitats de ciència en les quals pot prendre part tant l’alumnat de primària i secundària com el públic en general. Les activitats estaran relacionades amb la física i la química: experiments amb fluids, les forces (lleis de Newton i de Coulomb) i química en colors.

A les 19 hores, els tècnics del Programa d’orientació i transició a la Universitat (PortUIB) i de la Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat conduiran la xerrada «El meu fill o filla acaba l'ESO. Què pot fer?», adreçada a pares i mares d’estudiants de tercer i quart d’ESO.

El programa de foment de les vocacions científiques i tècniques Ciència per a Tothom: Demolab i Demotec compta amb el patrocini de Bankia i la Fundació Sa Nostra i la col·laboració de la Residència d'Estudiants de la UIB.

Data de l'esdeveniment: 18/02/2020

Data de publicació: 19/02/2020