Ciència per a Tothom arriba a Eivissa

465 alumnes de catorze centres participaran en activitats pràctiques relacionades amb els continguts científics i tècnics d'ESO i batxillerat

Dies: 19, 20 i 21 de febrer de 2019
Hora: de les 8.30 a les 14 hores
Lloc: Seu universitària d’Eivissa i Formentera
 

El programa de foment de les vocacions científiques i tècniques Ciència per a Tothom arriba a la Seu universitària d'Eivissa i Formentera. La cita és els dies 19, 20 i 21 de febrer de 2019. Hi prendran part 465 alumnes de tercer i quart d'ESO i de primer de batxillerat d’un total de catorze centres de les Pitiüses, que participaran en activitats pràctiques relacionades amb els continguts científics i tècnics d'ESO i batxillerat.

Per torns, els alumnes participaran en les activitats Demolab i Demotec següents:

  • Edificació. Disseny, modelat i impressió en 3D d'un gratacel modular
  • Bioquímica. Fem una medusa d’ADN!
  • Química. Identificació i separació de plàstics

Les activitats Demolab i Demotec les organitzen la Facultat de Ciències i l’Escola Politècnica Superior en el marc del Programa d’Orientació i Transició a la Universitat (PORT-UIB) de la UIB i la Conselleria d’Educació i Universitat del Govern de les Illes Balears. Les activitats a Eivissa estan patrocinades per la Residència d’Estudiants de la UIB.

Activitats obertes al públic: 20 de febrer

Dia 20 de febrer a l’horabaixa, la Seu universitària d'Eivissa i Formentera també acollirà diverses activitats per al públic general.

A les 18 hores, es faran un seguit d'activitats de ciència en les quals pot prendre part tant l’alumnat de primària i secundària, com el públic en general. Les activitats estaran relacionades amb la física i la química: experiments amb el generador de Van de Graaff, experiments a baixa temperatura i química en colors.

A les 19 hores, els tècnics del Programa d’Orientació i Transició a la Universitat (PORT-UIB) i de la Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat duran a terme la xerrada «El meu fill o filla acaba l'ESO. Què pot fer?», adreçada a pares i mares d’estudiants de tercer i quart d’ESO.

Aquesta acció especial (AAEE121/2017) està finançada per la Direcció General d’Innovació i Recerca del Govern de les Illes Balears i cofinançada amb recursos del fons FEDER de la Unió Europea (Una manera de fer Europa). També compta amb la col·laboració de la Residència d'Estudiants de la UIB.

Data de l'esdeveniment: 19/02/2019

Data de publicació: 18/02/2019