Ciència per a Tothom arriba a Eivissa

Més de 400 estudiants d'ESO i Batxillerat de dotze centres de les Pitiüses participaran els dies 6, 7 i 8 de març en les activitats d'aquest programa de foment de les vocacions científiques i tècniques 

Dies: 6, 7 i 8 de març de 2018
Hora: de les 8.30 a les 14 hores
Lloc: Seu universitària d’Eivissa i Formentera  

El programa de foment de les vocacions científiques i tècniques Ciència per a Tothom arriba a la Seu universitària d'Eivissa i Formentera els dies 6, 7 i 8 de març de 2018. Hi participaran 414 alumnes de tercer i quart d'ESO i de primer de batxillerat de dotze centres de les Pitiüses, que prendran part en activitats pràctiques relacionades amb els continguts científics i tècnics d'ESO i batxillerat.

Els alumnes participaran, en diferents torns, en les activitats Demolab i Demotec següents:

  • Biologia i Bioquímica: «Introducció a la genètica amb Drosophila melanogaster» 
  • Física i Química: «Física i Química recreatives»
  • Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica: «Programació amb Arduino d'un sistema de semàfors»

Les activitats Demolab i Demotec les organitzen la Facultat de Ciències i de l’Escola Politècnica Superior en el marc del Programa d’Orientació i Transició a la Universitat (PortUIB) de la UIB i la Conselleria d’Educació i Universitat del Govern de les Illes Balears. Les activitats a Eivissa estan patrocinades per la Residència d’Estudiants de la UIB.

Taller entreREDes

A més, s'oferirà una activitat organitzada per Red Eléctrica de España (REE): «Taller sobre el joc digital entreREDes». Red Eléctrica de España (REE) han posat en marxa el programa Jugando entreREDes, un joc educatiu que pretén donar a conèixer el funcionament del sistema elèctric nacional i fomentar l'eficiència energètica a les aules.

Activitats obertes al públic: 7 de març

L'horabaixa del 7 de març, la Seu universitària d'Eivissa i Formentera també acollirà diverses activitats dirigides al públic en general:

  • A les 18 hores, els tècnics del Programa d’Orientació i Transició a la Universitat (PortUIB) i de la Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat duran a terme la xerrada «El meu fill o filla acaba l'ESO. Què pot fer?» adreçada a pares i mares d’estudiants de tercer i quart d’ESO.
  • A les 19 hores, es faran un seguit d'activitats de ciència i tecnologia obertes a l’alumnat de primària i secundària, com també al públic en general. Es duran a terme activitats relacionades amb la Física i la Química: Experiments amb el generador de Van de Graaff, Experiments a baixes temperatures i Química en colors. A més, es durà a terme el Taller sobre el joc digital entreREDes, un joc educatiu que pretén donar a conèixer el funcionament del sistema elèctric nacional i fomentar l'eficiència energètica. 

Data de l'esdeveniment: 06/03/2018

Data de publicació: 27/02/2018